Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente

Van 10 t/m 12 juni zijn met succes de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente georganiseerd.  Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilligers actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen. En dat is gelukt!

Na een grandioze openingsceremonie op vrijdagavond met o.a. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Kjeld Nuis, Mark Tuitert en koning van de polonaise Ronnie Ruysdael was het zaterdag en zondag tijd om te sporten. Op zaterdag waren de wedstrijden ter voorbereiding op de finales van zondag, zodat het een eerlijke strijd was voor iedereen. Zonovergoten speelvelden, een bruisend kleurrijk Special Olympics Dorp, tot op het bot gemotiveerde sporters, hartverwarmende supporters en duizenden vrijwilligers zorgden voor herinneringen voor het leven.

Inmiddels is de Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2022 opgeheven maar is er nog jaarlijks in Twente het Special Sports Events.

Direct naar

=

Evenementen

=

Regionaal

=

Internationaal

=

Evenementen