Grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland onvergetelijk

Met ruim 6.500 uitgereikte medailles beleefden 3.000 sporters en coaches de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 als nooit tevoren.

Lees meer

Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente een groot succes. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilligers actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen.

Het sportweekend werd ingeleid door een heuse openingsceremonie in het FBK Stadion. Met de ceremonie – die bol stond van olympische allure, met prominente gasten en uitzinnige sporters – werd de toon al gezet. Op de sportlocaties verspreid over heel Twente werden de 24 sporttoernooien vol enthousiasme afgewerkt. Zonovergoten speelvelden, een bruisend kleurrijk Special Olympics dorp, tot op het bot gemotiveerde sporters, hartverwarmende supporters en duizenden vrijwilligers zorgden voor herinneringen voor het leven.

Sporters hebben ultiem genoten

De organisatie kijkt met grote tevredenheid terug op alle hoogtepunten. Ruim 2 jaar heeft het projectbureau samen met 24 toernooi commissies en ruim 2800 vrijwilligers gewerkt om alles tot in de laatste details uit te voeren. “Van start tot finish was het geweldig om met zovelen hier keihard voor te werken. De sporters hebben ultiem genoten, de coaches zijn verguld van trots en ouders zien hun kind tot grote hoogte stijgen. Daar doen we het allemaal voor, impact maken. Een podium bieden waarop alle Special Olympics sporters hebben laten zien wat het is om geweldig te zijn en waar nieuwe vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Dat dit allemaal na twee jaar zo mooi uitpakt, is buitengewoon gaaf“, aldus een voldane projectdirecteur Maaike Heethaar.

In 2024 naar Breda/Tilburg

Tijdens de sluitingsceremonie werd de Special Olympics vlag door voorzitter Claudio Bruggink en ambassadeur Wessel officieel overgedragen aan Breda/Tilburg die in 2024 de Nationale Spelen gaat organiseren. “Wat was het een geweldig weekend hier in Twente en wat hebben wij genoten! Met de Nationale Spelen van 2022 achter de rug hebben wij een mooi vooruitzicht. In 2024 organiseren Breda en Tilburg de Special Olympics Nationale Spelen! Ik weet zeker dat de deelnemers gaan genieten van de Brabantse gastvrijheid en dat de sport, inclusiviteit en talent wordt gevierd!” aldus Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland.

Brigite van Haaften, voorzitter organisatiecomité Special Olympics Nationale Spelen 2024: “We zijn blij dat we eindelijk aftrappen voor de Nationale Spelen in Breda en Tilburg. Achter de schermen zijn we al bezig met de nodige voorbereidingen. Onze mooie steden, sportverenigingen, sporters en ambassadeurs staan te popelen om in 2024 geweldige Nationale Spelen te organiseren. We nemen dan ook met veel vertrouwen het stokje over van Twente!

Benieuwd naar: