Publiekslieveling Kjeld Nuis laat alle 2.300 Special Olympics sporters stralen van geluk

Vanavond zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2022 officieel geopend! Het grootste multi-sport evenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

Lees meer

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent officieel de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Tijdens een spetterende openingsceremonie werden de ruim 3.000 sporters en coaches in de spotlight gezet en opende prof. mr. Pieter van Vollenhoven officieel de Nationale Spelen in Twente.
 
De openingsceremonie stond onder leiding van Erik Dijkstra en Gregory Sedoc. In de vorm van een defilé werden zij onder luid gejuich en applaus verwelkomd door de ruim 10.000 toeschouwers in het Fanny Blankers-Koen Stadion. In Twente was er ook speciale aandacht voor de internationale deelnemers uit Saba, Bonaire, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje.

Ik ga voor de overwinning

Terwijl de sporters uit volle borst het Wilhelmus meezongen met Manuela Nzenge werd de Special Olympics vlag gehesen en bracht Torch Run Nederland de Flame of Hope het FBK stadion in. Na het uitspreken van de eed door Maartje Ellenkamp, Kjeld Nuis en alle sporters in het stadion “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!” werd de Special Olympics vlam ontstoken door Laxmi Schoonhoven en Mark Tuitert.

Kippenvel in het FBK Stadion 

De woorden van ambassadeur Sanne Drost gaf iedereen kippenvel “Ik verhuisde naar Twente en had helemaal geen vrienden. Dankzij de sport heb ik nu heel veel vrienden en ben ik zelfs ambassadeur hier in Twente. Ik sta hier met trots en het is echt zo; iedereen hier is altijd een winnaar!” spreekt Sanne Drost uit naar de 10.000 toeschouwers.

Pieter van Vollenhoven spreekt zijn lof uit voor deelnemers

Sport moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom draagt prof. mr. Pieter van Vollenhoven al jaren de gehandicaptensport een warm hart toe. “Het is geweldig om hier te zijn. Ontzettend veel dank aan Twente voor de organisatie van dit fantastisch evenement. Ik wens jullie allemaal heel veel succes en vergeet vooral niet te genieten.” Daarna verklaarde hij na het aansteken van het Special Olympics vuur, de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente officieel voor geopend.

Koning van de polonaise Ronnie Ruysdael zet stadion op z’n kop

Gedurende de avond waren er diverse optredens van nationale en Twentse acts. Zo bracht Edwin van Hoevelaak zijn speciale nummer “Ik ben altijd een winnaar” ten gehore en kreeg Rintintin iedereen aan het dansen. Als slotact zette Ronnie Ruysdael het FBK stadion op zijn kop! Met bekende nummers zoals “Koning van de polonaise” en “Zwaai met je mobiel” wist hij het hele stadion aan het dansen te krijgen.

Sportspektakel in 14 Twentse gemeenten

Dit weekend zijn de ruim 2.300 sporters uit binnen- en buitenland actief in 25 sporten. Nog nooit eerder stonden er zoveel sporten op het programma! Verspreid over 14 gemeenten (heel regio Twente) zijn de sporters actief in o.a. atletiek, zwemmen, voetbal, tennis, golf, judo, gymnastiek, hockey en nog veel meer! Een wereldwijd primeur is dat er dit jaar ook een internationaal hockey toernooi wordt georganiseerd bij DHC Dienerlo. De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 9.00 uur en gaan door tot uiterlijk 17.00u.

Kijk voor een uitgebreide programma op de website www.specialolympics2022.nl.