Regionaal

Special Olympics sportevenementen bestaan uit sport, plezier, nieuwe vriendschappen en emotie. Waar meedoen belangrijker is dan winnen!

 

Evenmentenkalender

Nog geen evenementen gevonden.

Special Olympics Regionale Evenementen

Special Olympics kent Regionale Spelen en een Regionaal Evenement. De Regionale Spelen is een jaarlijks eendaags evenement, met minimaal vier en maximaal tien takken van sport. Het Regionaal Evenement is ook een jaarlijks eendaags evenement voor maximaal drie takken van sport.

Toegankelijk voor iedereen

Het voordeel van Regionale Spelen of een Regionaal Evenement is dat het één dag is en dat (in tegenstelling tot bij de Nationale Spelen) instellingen en scholen zich ook kunnen inschrijven. Sporters moeten zich wel serieus voorbereiden op het evenement. Dit betekent minimaal zes maanden voor het evenement minimaal één keer per week trainen onder deskundige begeleiding.

Special Olympics werkt graag samen met regionale programma’s, zoals Special Heroes. Dit om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking op verantwoorde wijze aan het sporten te krijgen én houden!

Organisatie regionale evenementen

Lokale verenigingen of andere sportorganisaties kunnen Regionale Spelen of een Regionaal Evenement organiseren onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Hiervoor moeten zij een plan van aanpak met begroting indienen. Na goedkeuring door Special Olympics Nederland kan de organisatie starten. De criteria voor het organiseren van Regionale Spelen, een Regionaal Evenement en een plan van aanpak zijn op deze website terug te vinden en kunnen bij Special Olympics Nederland worden opgevraagd.

Special Olympics Regionale Spelen 2025

In het voorjaar van 2024 zal de bidprocedure weer van start gaan voor Regionale Spelen in 2025.

Evenement verslagen

Stralende sporters tijdens Regionale Spelen in Almere

Stralende sporters tijdens Regionale Spelen in Almere

Afgelopen zaterdag kwamen vele sporters in actie tijdens de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Vol enthousiasme kwamen de sporters in alle vroegte aan bij de Topsporthal in Almere. Vier sporten stonden op het programma; bocce, dans, handbal en hockey.