World Games 2023 in Berlijn

Volg Special Olympics Team NL 2023 op hun avontuur naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn!

 

Special Olympics Team NL 2023

Special Olympics Team NL nam van 17 t/m 25 juni deel aan de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. Het team bestaat in totaal uit 85 personen; 55 sporters, 4 Unified Partners, 18 coaches en 8 stafleden. De 55 sporters van Special Olympics Team NL zullen actief zijn in 12 takken van sport; atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Direct naar

Benieuwd naar de dagelijkse updates? Klik hier voor onze blog.

Benieuwd naar de resultaten? Klik hier voor de medaillespiegel.

Items van ESPN gemist? Bekijk ze hier nog een keer terug.

In het nieuws

’S Werelds grootste sportevenement in 2023

Ruim 7.000 sporters uit 190 landen, begeleidt door 3.000 coaches en 5.000 officials, ondersteund door 20.000 vrijwilligers en toegejuicht door minstens 500.000 toeschouwers maken de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn ’s werelds grootste sportevenement in 2023! De duizenden sporters nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten.

Changing lives

Special Olympics Team NL doet ook mee op dit wereldpodium. Acht dagen spannende en inspirerende wedstrijden. Deelname aan de World Games zal levens veranderen en de sporters zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Changing attitudes

De World Games zijn voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

De weg naar de World Games

Deelnemen aan ’s werelds grootste sportevenement van 2023 gebeurt niet zomaar. Daar gaat een lange voorbereiding aan vooraf. Lees meer over de weg naar de World Games:

#SOTEAMNL in het nieuws