De helden van Special Olympics Team NL zijn klaar voor de World Games 2023

Vandaag zijn de helden van Special Olympics Team NL aan het publiek gepresenteerd! Over een maand gaat ’s werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking van start; de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn.

Lees meer

Na maandenlang voorbereiden en trainingen zijn de 55 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2023. Vandaag werden de puntjes op de i gezet en kunnen zij gaan strijden om de ereplaatsen in Berlijn!

Special Olympics Team NL

Voorafgaand aan de teampresentatie verzamelde Special Olympics Team NL zich in de Koninklijk Militair Academie in Breda. Na hartelijk welkom geheten te zijn door plv Commandant Hans van Lamoen, kregen de sporters van Special Olympics Team NL een mediatraining van ambassadeur en speaker Henk Jan Kerkhoff. Samen met danser en choreograaf Ginny Pauw werd de kampioensdans van het team nog een keer geoefend voor het optreden bij de teampresentatie.

De teampresentatie vond plaats bij het NK Queen & King of the Court in Breda, in het bijzijn van de burgemeester van Breda, Paul Depla. Op een zonovergoten dag presenteerde Special Olympics Team NL zich aan een overvol stadion. Tegelijk werd de teamkleding van Craft gepresenteerd, waarin zij over een maand topprestaties gaan leveren en Nederland gaan vertegenwoordigen.

Wat ben ik trots dat jullie [Special Olympics Team NL] hier in Breda zijn. Ik wens jullie heel veel succes in Berlijn en hoop dat jullie met heel veel medailles thuiskomen, ook al is meedoen natuurlijk belangrijker dan winnen!” aldus de burgemeester van Breda.

Special Olympics World Games 2023 Berlijn

Van 17 t/m 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 55 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zijn in Berlijn actief in 12 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inlineskaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Special Olympics Team NL.
Be a Fan!

De sporters van Special Olympics Team NL zullen Nederland verbazen en taboes doorbreken, want ook sporters met een verstandelijke beperking kunnen strijden. Zij kunnen de hoogste snelheden halen, het grootste sportplezier beleven en bovenal een team zijn. Een team dat, met elkaar, alle sportieve waarden uitdraagt. Zij laten de kracht en kansen voor mensen met verstandelijke beperking op een wereldpodium zien.

“Deelname is een verrijking voor het leven van de sporter en zijn zelfvertrouwen!” Aldus een trotse ouder van een oud Special Olympics Team NL sporter.

Save the dates!

Ben je er graag bij om onze helden van Special Olympics Team NL 2023 te volgen? Noteer dan de belangrijkste data in je agenda ⬇️

Maandag 12 juni – Vertrek vanaf Amersfoort CS

Op maandagochtend 12 juni vertrekt Special Olympics Team NL met de trein naar Berlijn, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook in zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Zaterdag 17 juni – Openingsceremonie in het Olympisch Stadion in Berlijn

Op zaterdagavond 17 juni gaan de Special Olympics World Games 2023 officieel van start met de openingsceremonie in het Olympisch Stadion van Berlijn. Minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder zal ook bij de openingsceremonie aanwezig zijn om de sporters van Special Olympics Team NL aan te moedigen.

18 t/m 25 juni – wedstrijden en medailleceremonies World Games in Berlijn

Van 18 t/m 25 juni komen de sporters van Special Olympics Team NL in actie. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen is het hun moment om het podium te pakken!

Zondag 25 juni – Sluitingsceremonie bij de Brandenburger Tor in Berlijn

Op zondagavond 25 juni is de sluitingsceremonie bij de Brandenburger Tor, waar de World Games 2023 officieel tot een einde komen.

Maandag 26 juni – Aankomst op Amersfoort CS

Op maandagmiddag 26 juni komt Special Olympics Team NL met de trein aan op Amersfoort CS, met tassen vol medailles én zelfvertrouwen.

Nog meer zien?

Benieuwd naar Special Olympics Team NL? Klik dan hier voor alle deelnemers.

Foto’s van vandaag bekijken? Klik dan hier voor de foto’s van Rachelle Fotografie en Bart Weerdenburg.