App in ontwikkeling; Scoor jij een PR in Den Haag?

Het aftellen is begonnen; over twee maanden gaan de inschrijvingen voor de Special Olympics Nationale Spelen 2020 van start. Dan kun jij van de partij zijn op 12, 13 en 14 juni in Den Haag! Om er voor te zorgen dat jij in juni startklaar staat, zijn wij een Scoor je PR! app aan het ontwikkelen.

Lees meer

Is de app iets voor jou?

Ja! Met gebruik van de app leer jij hoe je je kracht, snelheid, balans, uithoudingsvermogen en gezonde leefstijl moet verbeteren. Op een leuke, speelse manier wordt jij uitgedaagd om elke keer een stapje extra te doen. Alles om ervoor te zorgen dat jij tijdens de Nationale Spelen 2020 een PR (Persoonlijk Record) weet te scoren!

Waarom een app?

Vrouwen met een verstandelijke beperking komen gemiddeld 20 jaar eerder en mannen 13 jaar eerder te overlijden dan mensen zonder beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in gezondheidszorg.

Deze inactieve en ongezonde leefstijl willen wij aanpakken! Wij laten daarom een app ontwikkelen die sporters stimuleert om uiteindelijk gezonder te gaan leven. De inhoud van de app is gebaseerd op het programma Scoor je PR! Als je fit bent, scoor je beter. Op het sportveld maar ook in het dagelijks leven.

Samen met Mentech

De app wordt momenteel in samenwerking met Mentech ontwikkeld. Mentech is een bedrijf gespecialiseerd in ondersteunende technologie en apps voor mensen met een verstandelijke beperking. Een van de producten is de HUME, een emotieherkenningssysteem, dat momenteel in een landelijke pilotstudie met verschillende zorginstellingen wordt gevalideerd.

Opnames met #athleteleaders

In de filmpjes met de oefeningen voor het verbeteren van kracht, balans en uithoudingsvermogen spelen onze athlete leaders de hoofdrol. Ook directeur Ragna Schapendonk en sportdirector Natascha Bruers zijn terug te zien #PlayUnified. De teksten in de app worden ingesproken door onze ambassadeur Henk Jan Kerkhoff, omdat een groot deel van onze sporters niet goed kan lezen en schrijven.

Dankzij Egeria DO

Met de steun van Egeria DO kunnen wij deze Scoor je PR! app ontwikkelen, bouwen en uitrollen. In oktober 2019 zijn wij een samenwerking met Egeria DO aangegaan voor drie jaar (2019 – 2022). Met het Healthy Athletes programma en bijbehorende app wordt een structureel actievere en gezondere leefstijl gestimuleerd, wat een enorme boost geeft aan de zeer nodige signalering en diagnostisering. Zodat ook de deskundigheid bij familie en in de gezondheidszorg wordt bevordert.

Egeria DO is het corporate giving-programma van investeringsmaatschappij Egeria, met als doel financiële ondersteuning te bieden aan projecten in Nederland die een blijvend positief effect hebben op mens en maatschappij. Egeria DO investeert in projecten die een significante impact willen realiseren met een onafhankelijk toekomstperspectief. Projecten die er naar streven op termijn, merendeels financieel zelfstandig te zijn.