Zwemmer Bjorn Aarnink

13 jun 2018

Alleen in het open water Trots houdt hij twee duimen in de lucht. De 19-jarige Bjorn Aarnink uit Raalte laat zijn gouden medaille zien. Dit weekend heeft hij deelgenomen aan de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek, hét grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Bjorn begon in 2012 met zwemmen bij SaVas, nu Hera’11 afdeling SaVAS. ‘’Het allerleukst aan zwemmen vind ik dat je er al je energie in kunt stoppen. Echt alles wat in me zit kan ik er dan uitzwemmen. Dat vind ik zo fijn.’’ Samen oefenen In het begin lag de focus vooral op het ontwikkelen van zwemtechniek, kracht en conditie. Daarna begon Bjorn langzaam met open water zwemmen. De trainingen zijn in Wijthemerplas in Zwolle of in de visvijver bij de camping in Raalte. ‘’Emiel Heuver zwom altijd met mij mee, omdat ik het lastig vond om de afstand goed in te schatten en de juiste richting in het open water te zien.’’ In Special Olympics termen heet dit een ‘’Unified Partner’’. Een buddy die soms ondersteuning biedt, zodat de Special Olympics sporter toch kan deelnemen aan wedstrijden. Ook naast de training hadden Bjorn en Emiel contact. ‘’Via facebook messenger sprak ik […]