Trainingsdag stoomt sporters Special Olympics Team NL klaar voor World Games

22 mrt 2023

Met een kleine 12 weken voor vertrek naar de World Games 2023 in Berlijn kwam Special Olympics Team NL afgelopen weekend bij elkaar voor een trainingsdag. Met elkaar werkten zij aan teambuilding, zelfstandigheid, zelfvertrouwen en oefenden zij een speciale kampioenen dans. Ik kan het! Als voorbereiding op de presentaties die de sporters gaan geven voor Play Unified op School, luisterden zij aandachtig naar de presentatie van Athlete Leader Juan Andres de Koning. Naast een interessante presentatie gaf Juan tips en hielp de sporters hun eigen presentatie voor te bereiden. Acteur Peter Faber zorgde met een inspirerend verhaal voor geloof in eigen kunnen. “Iedereen hier is een kampioen”, begon Peter zijn verhaal. Aandachtig luisterden de sporters naar de empowerment training. Aan het einde scandeerde de zaal vol kampioenen luidkeels hun nieuwe motto “Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het. NU!” Als een kampioen Judo coach Jan Rust onderwierp de sporters aan een weerbaarheidstraining. Wat zijn mijn grenzen en hoe geef ik die aan? Aan de hand van diverse teambuilding- en weerbaarheidsoefeningen leerden de sporters voor zichzelf op te komen.  “Ik weet nu beter hoe ik voor mijzelf kan opkomen’, zegt één van de zwemmers na afloop. Onder leiding van […]