Wielrenner Hugo Faber

DO 14 MRT - ZO 17 MRT 2024
Niet meedoen was geen optie voor Hugo Faber Op krukken loopt Hugo Faber over het sportterrein. ‘’Ik ga gewoon meedoen aan de Special Olympics Nationale Spelen, ook al mag het niet, ik ga fietsen!’’ Dat deed hij. Met een ingetapete enkel weliswaar. Niet meedoen was geen optie voor Hugo Faber. Hugo begon 5 jaar geleden met wielrennen bij WSV de Zwaluwen in Deventer. ‘’Daarvoor deed ik aan atletiek. Na mijn training fietste ik altijd langs het wielrenner parcours. Dat leek me écht leuk.’’ Hugo besloot een keertje mee te doen en sindsdien is hij kind aan huis. De hele familie is actief    ‘’Ik vind fietsen leuk. Maar vooral de groep, die is echt heel gezellig!’’ Tijdritten hebben daarom niet zijn voorkeur. ‘’Die vind ik saai. In een groep kun je elkaar tijdens het fietsen uitdagen.’’ Zijn enthousiasme voor de vereniging is ook op zijn familie overgeslagen. ‘’Mijn vader helpt Deacon, omdat hij na een harde val niet meer durfde te fietsen. Nu zit hij bij mijn vader op de tandem en doen zij ook mee aan de Nationale Spelen.’’ Zijn zus is ook vaak op de vereniging te vinden en maakt het clubhuis schoon. ‘’Maar ik ben nog steeds […]

Deel dit bericht