Rachel volgt Ragna op als directeur en aanstelling nieuwe bestuursleden

Special Olympics Nederland begint het jaar met goed nieuws en mooie ontwikkelingen. Na het aangekondigde afscheid van huidige directeur Ragna Schapendonk is er door het bestuur en de medewerkers veelvuldig nagedacht over de toekomst en de opvolging. De opvolger is gevonden; Rachel Richardson neemt per 15 januari de positie van directeur in.

Lees meer

Rachel Richardson

Rachel is sinds 2008 werkzaam bij Special Olympics Nederland en groeit door vanuit haar positie als manager marketing & communicatie. Rachel kent de organisatie door en door, stelt het belang van de sporters voorop en heeft goede relaties met partners, vrijwilligers en organisatoren. Haar sterke persoonlijkheid, daadkracht en visie geven het team en het bestuur het vertrouwen in Rachel een goede opvolger gevonden te hebben. Met de aanstelling van Rachel is er sprake van een natuurlijke overgang binnen de organisatie.  


Het is fantastisch nieuws dat het bestuur én het team mij het vertrouwen geeft om directeur van Special Olympics Nederland te worden. Het zal de komende tijd zeker een uitdaging worden maar Special Olympics en alle mensen die daarbij betrokken zijn hebben een plek in mijn hart gewonnen waar ik graag voor wil strijden. Samen met het team ben ik ervan overtuigd dat wij kunnen doorbouwen op de huidige plannen en een mooie toekomst tegemoet gaan!”, aldus Rachel.

“Wij zijn heel blij dat Rachel bereid is deze uitdaging aan te gaan. Het zorgt voor continuïteit en geeft vertrouwen binnen het team. Tegelijkertijd staat het team voor grote uitdagingen, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in.”, aldus voorzitter Erik de Winter.

Donderdag 18 januari is Ragna haar laatste werkdag. 1 februari start zij als Sport Impact Adviseur bij More2Win. In maart zal er nog een afscheidsmoment georganiseerd worden.

Twee nieuwe bestuursleden

Niet alleen is er een nieuwe directeur aangesteld, ook zijn er in de bestuursvergadering van 19 december 2023 twee nieuwe bestuursleden aangesteld.

“Wij hadden de luxe om uit een lijst van meer dan 10 geschikte kandidaten de beste te mogen kiezen. En dat hebben we gedaan. Wij zijn heel blij met Mariken en Cynthia als opvolgers van de bij ons vertrekkende bestuurders Govert en Maaike aan wie wij heel veel dank verschuldigd zijn.”, aldus Erik.

Mariken Leurs

Als gezondheidswetenschapper is Mariken goed bekend met het belang van bewegen voor een gezonde ontwikkeling. Ze is haar loopbaan begonnen bij NOC*NSF onder andere als campagneleider Nederland in Beweging! Als plaatsvervangend directeur bij het ministerie van VWS leerde zij Special Olympics kennen.

In 2016 maakte ik voor het eerst kennis met Special Olympics bij de Nationale Spelen in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek. Ik was, en ben nog steeds, zo onder de indruk van de impact van Special Olympics op het leven van zovele sporters en hun naasten. De impact die veel verder gaat dan enkel alleen bewegen. Met veel enthousiasme en passie hoop ik nu ook voor Special Olympics een verschil te kunnen maken! Ik kijk er naar uit om Rachel en het team op gepaste afstand bij te staan en zo nog meer Special Olympics ervaringen mogelijk te maken!”, aldus Mariken.

Blijdschap bij de sporters tijdens de openingsceremonie van de Nationale Spelen 2016

Cynthia de Jager

Cynthia heeft ruim twintig jaar ervaring in internationale organisaties als transformatie expert & leidinggevende en meer dan dertig jaar ervaring in de sport als zwemmer, coach, trainer, bestuurslid en veranderexpert voor sportorganisaties. Ze studeerde ooit af met een scriptie over de verbinding tussen gehandicaptensport en communicatie strategieën in het bedrijfsleven en is daarna altijd verbonden gebleven met de doelgroep.

Ik ga heel graag, met veel liefde voor de sport in zijn algemeenheid en sporters met een verstandelijke beperking, nu met enthousiasme en gepaste trots deze mooie uitdaging aan als bestuurslid van Special Olympics. Samen een positieve impact op het leven van mensen met een verstandelijke beperking bewerkstelligen en werken aan een inclusieve samenleving, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”, aldus Cynthia.

Een goed begin van het jaar.

Met de benoeming van Rachel als nieuwe directeur en de aanstelling van de nieuwe bestuursleden kan er gewerkt worden aan een mooie toekomst. Gefeliciteerd allen en we kijken uit naar een mooi jaar met vele sportieve hoogtepunten!