Sportiviteit en gezelligheid op de Kralingse Plas

Afgelopen weekend vond de Special Olympics Invitational Sailing Regatta plaats op de Kralingse Plas in Rotterdam. Een internationaal zeilevenement met deelnemers uit Nederland en Duitsland.

Lees meer

Tijdens de openingsceremonie op vrijdagmiddag werden de sporters, Unified Partners en coaches toegesproken door onder andere Athlete Leaders Juan Andres en Lotte. Torch Run Nederland kwam per boot met de vlam aangevaren en sporters kwamen ogen en oren te kort voor deze spectaculaire opening. “Zoals altijd komt Torch Run met veel herrie aan tijdens de openingsceremonie van een Special Olympics evenement. Het was weer een feestje om er bij te zijn!“, aldus Torch Run Nederland. Bekijk hier de prachtige beelden van Torch Run Nederland. Na de openingsceremonie was er een optreden van ‘United by Music’. Zowel de bandleden als de sporters hebben ontzettend genoten van het optreden. “Voor herhaling vatbaar!”, aldus United by Music.

Deelnemers in actie op de Kralingse Plas. Foto: Niels Manintveld

Op zaterdag was het tijd om in actie te komen. Om te kunnen zeilen is er natuurlijk wind nodig, maar helaas liet de wind het in eerste instantie afweten. Na de lunch trok de wind wat aan en konden de zeilers met hun Unified Partners de boten in en het water op. De condities waren lastig en voor sommige sporters was het een uitdaging om in deze omstandigheden goed te zeilen. Uiteindelijk zijn alle divisioning wedstrijden gevaren en kwam iedereen tevreden het water af.  

Op zondag waren de condities even uitdagend als de dag ervoor. Wel was er een zonnetje en was het voor zowel de zeilers als de vele toeschouwers een mooi samenzijn in Rotterdam. Aan het einde van de middag vond in de stalende zon de prijsuitreiking plaats. Tevreden sporters nemen trots hun prijzen in ontvangst en onder het genot van een drankje wordt het mooie zeilweekend afgesloten.

Teamfoto na afloop van het succesvolle weekend. Foto: Niels Manintveld

Bekijk hier de uitslagen.

Lees het mooie verslag van ‘Discover the Games’ journalist Walter Tempelman voor het AD Rotterdam: Weinig wind, veel plezier bij zeilregatta op de Plas.

Veel dank aan alle event partners voor hun bijdrage aan dit succesvolle zeilweekend: Coca-Cola, Stamhuis, Toyota en Univé.