NPO1 – ‘De weg naar de Special Olympics’ World Games

Op zaterdag 26 augustus zendt de NTR om 19.05u op NPO1 de film ‘De weg naar de Special Olympics’ World Games uit.

Lees meer


Binnen Special Olympics weten wij dat ‘meedoen belangrijker is dan winnen’, maar voor judoka Joarmin (binnen Special Olympics Team NL beter bekend als Jarno), wielrenster Jolein, ruiter Nick en het Nederlandse hockeyteam is het een serieuze zaak.


Kijk de documentaire ‘De weg naar de Special Olympics’ nu terug via NPO Start.


Jacco Groen en Conrad Alleblas volgden de sporters op weg en tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. Sporten op het grootste inclusie-evenement ter wereld is een ervaring die hun leven voor altijd zal veranderen. Lukt het ze een felbegeerde gouden medaille binnen te slepen?

Een paar jaar geleden ontstond al het idee om samen met Conrad van JaJa Film Productions het effect van de World Games vast te leggen. Het is een ‘life changing’ evenement die met name het leven van de sporters ingrijpend verandert. Er zijn tal van voorbeelden; van zelf veters leren strikken tot aan zelfstandig gaan wonen. Sporters worden zelfstandiger, zelfverzekerder, krijgen meer zelfvertrouwen en zelfrespect.

Dankzij ESPN was er tijdens de World Games al dagelijks aandacht voor het grootste inclusieve evenement dit jaar. Nu, twee maanden na thuiskomst van Special Olympics Team NL, is het de NTR die onze sporters het podium geeft die zij verdienen en laten zien hoe levens veranderen door sport!” aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Het resultaat is een inspirerende sportdocumentaire over de universele kracht van sport die beperkingen overstijgt! Kijk dus mee op zaterdag 26 augustus om 19.05 op NPO1 – ‘De weg naar de Special Olympics’ World Games.

Film: De weg naar de Special Olympics

  • Regisseur: Jacco Groen
  • Producent: JaJa Film Productions & Springfilm
  • In co-productie met NTR