Nick maakt zijn droom waar met goud

Gister zijn de eerste prijzen van Special Olympics Team NL gewonnen! Na maanden van voorbereidingen en trainingen werden de eerste finales gespeeld en vielen zestien sporters in de prijzen.

Lees meer

Alle sporters waren blij met hun gewonnen prijs maar ruiter Nick spande de kroon met zijn gouden medaille bij de dressuur. “Eindelijk! Ik ben zo blij. Gister stond ik al met één been op de gouden medaille, maar vandaag heb ik dat kunnen afmaken.” aldus Nick. Voor coach Jolanda, en tevens moeder van Nick, was het een gouden dag met een bronzen rand want ruiter Demi won een bronzen medaille bij de dressuur.

Op de atletiekbaan, bowlingbaan, skatebaan, wielerparcours, bij de manege en in het zwembad werden in totaal 16 prijzen gewonnen; één gouden medaille, zeven bronzen medailles, drie keer een vierde prijs, één keer een vijfde prijs en vier keer een zesde prijs.

Openingsceremonie

Op zaterdag 17 juni werden de Special Olympics World Games 2023 officieel geopend tijdens de openingsceremonie in het Olympisch Stadion van Berlijn. Het was een groot feest waarin de ruim 7.000 sporters uit 190 landen centraal stonden.

Minister Conny Helder was ook aanwezig bij de openingsceremonie. “Wat een eer dat ik tijdens de openingsceremonie van de Special Olympics World Games in Berlijn met het Nederlandse team mee heb mogen lopen. De energie spat van alle sporters af en net als de sporters heb ik mijn ogen uitgekeken tijdens de ceremonie. Iedereen mag hartstikke trots zijn dat ze hier staan. Ze gaan een prachtige week tegemoet en ik wens ze dan ook heel veel succes tijdens de spelen.

Het motto van de avond was “Unbeatable Together” waarbij de sporters met een verstandelijke beperking gezamenlijk in hun kracht worden gezet. De reactie van de sporters op het speciaal geschreven nummer “Are you ready?” van Madcon was onvergetelijk “Hier wachten wij al maanden op. Natuurlijk zijn we er klaar voor!

Benieuwd naar de foto’s van vandaag? Hou onze Facebook pagina in de gaten!