Achter de schermen: GMS’ers

Dat Special Olympics Nederland dé sportorganisatie is voor mensen met een verstandelijke beperking is bekend. De sporters krijgen tijdens sportevenementen een podium om op te stralen. Maar wat gebeurt er allemaal achter de schermen van die sportevenementen? Wie zijn al die hardwerkende mensen en wat doen zij precies?

Lees meer

Games Management System

Voor alle tijd-, punt-, afstand-, en jurysporten werken we met vaste GMS adviseurs en experts. GMS staat voor Games Management Systems. Tijdens de wedstrijden van Special Olympics worden deelnemers naar prestatieniveau ingedeeld (divisioning). Het GMS systeem is essentieel voor het indelen van de sporters in de juiste divisie en dus het juiste niveau. Zo is iedere wedstrijd een eerlijke en gelijkwaardige strijd en kan iedere sporter, ongeacht zijn/haar niveau, succes beleven.

De GMS adviseurs zijn aangesteld voor tijd-, afstand-, punten-, en jurysporten om de wedstrijdsecretariaten te ondersteunen. Zij zien er tijdens wedstijden op toe dat alle gegevens juist worden verwerkt en dat alle sporters ingedeeld worden in de juiste divisie.

Internationaal 

De kwaliteit van de Nederlandse GMS’ers wordt ook internationaal erkend. Tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn afgelopen zomer waren Paul Hertogh (Zwemmen) en Sil Decraene (Wielrennen) als GMS adviseurs en -experts aangesteld.


Paul Hertogh (rechts vooraan op de foto) was in 2022 12,5 jaar actief als GMS expert.

“Bedankt voor je jarenlange inzet Paul. Mede dankzij jouw ervaring en deskundigheid hebben vele sporters hun dromen werkelijkheid zien worden.” – aldus Natascha

Tegelijkertijd hebben wij onlangs afscheid genomen van een aantal zeer gewaardeerde GMS’ers. Maria Poiesz en Toon Mul (Zeilen) en Gerrit van Doorn (Golf). Rene Langeslag heeft de overstap gemaakt naar assistent Technisch Gedelegeerde Bocce.

Via deze weg willen wij jullie bedanken voor jullie geweldige inzet.