Zeilers Special Olympics Team NL verkennen Berlijn

Het eerste weekend van september reisden de zeilers van Special Olympics Team NL naar Berlijn voor de Pre-Games op de Wannsee. Dit water is volgend jaar tijdens de World Games 2023 in Berlijn het strijdtoneel voor de Nederlandse zeilers van ASVZ/stichting STRAS.

Lees meer

Internationaal wedstrijdveld

De club Seglerhaus am Wannsee is de op één na oudste zeilclub van Duitsland. Tijdens de World Games volgend jaar dé plek waar de Nederlandse zeilers in actie gaan komen. De Pre-Games zijn een goed moment om de locatie te verkennen maar ook om te zien welke zeilers er volgend jaar ook bij zijn. Naast de Nederlandse ploeg deden ook zeilerteams uit onder andere Duitsland en Italië mee.

De weergoden waren positief gestemd het weekend want het was zonnig en er stond een goede wind. Perfecte condities om met het team te trainen en de band binnen het team te versterken. Daarnaast is er goede wedstrijdervaring opgedaan.

Jos en Daan in actie op de Wannsee

“We hebben in de top-3 gevaren, maar ook vanuit de middenmoot kunnen observeren wat de tactieken zijn van onze ‘concurrenten’ die we volgend jaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 zullen tegenkomen”, aldus zeilcoach Anne Dirk van der Goot.

World Games 2023

Naast het zeilen is het team ook bezig geweest met een cultureel programma. Er is tijd genomen om onder andere doormiddel van de hop on – hop off bus het culturele hart van de wereldstad Berlijn te ontdekken.

Prachtig zeilweer

Van 17 t/m 25 juni 2023 vinden de Special Olympics World Games 2023 plaats in Berlijn. Ruim 7.000  sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten. De locaties voor de sportwedstrijden liggen overal in de stad – van Messe Berlin in het westen, langs verschillende plekken in het stadscentrum, tot de wijk Grünau in het zuidoosten van Berlijn. En dus ook op de Wannsee waar de zeiler in actie gaan komen.

De zeilers blikken terug op een succesvol weekend en kijken uit naar de Special Olympics World Games in 2023. Mede dankzij de opgedane ervaringen van dit weekend gaan zij met nóg meer vertrouwen het avontuur tegemoet.