Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan, Rusland

Special Olympics Team NL vertrekt op 18 januari 2022 met 29 sporters met een verstandelijke beperking naar Kazan om deel te nemen aan de Special Olympics World Winter Games 2022.

Lees meer

Nadat Zweden zich als organisator had teruggetrokken werd er gezocht naar een nieuwe locatie. Een jaar later dan gepland wordt dan toch de Special Olympics vlag gehesen in Kazan.

Van 22 t/m 28 januari 2022 zullen ruim 2000 sporters uit naar verwachting 100 verschillende landen het tegen elkaar opnemen in zeven takken van sport. Team NL zal met 29 sporters op dit wereldpodium deelnemen. Zij worden begeleid door 9 coaches en een staf. De 29 sporters zullen deelnemen aan vier takken van sport; langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden.

Het langlaufen zal plaatsvinden op Ski and Biathlon Complex Venue. Ingeloot voor het langlaufen zijn vijf sporters van WSG Uden, samen met twee coaches. Negen sporters en drie coaches zullen het ijs op gaan voor het shorttrack in de Sports Palace Venue; twee sporters van de Almeerse Schaatsvereniging, één sporter van de Hengelose IJsclub, vier sporters van de Stichting Aangepast Sporten Kennemerland, één sporters van de Nijmeegse Schaatsvereniging en één sporter van Amsterdamse Schaats Club Jaap Eden.

Voor de sneeuwsporten zijn 12 sporters ingeloot met drie coaches. Skiclub Il Promo met zes sporters, één sporter van Skiclub Rucphen, De Wolfskamer komt met vier sporters en WSG Uden heeft één sporter ingeloot voor het skiën. Voor het snowboarden zijn drie sporters van De Wolfskamer en één coach ingeloot. Het skiën en snowboarden vindt plaats in Sviyaga Ski Resort Venue.

Deelname aan de World Winter Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. De voorbereiding zal gezien alle beperkende maatregelen rondom Covid-19, misschien anders verlopen dan gewenst. Desondanks zullen de sporters boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook wat betreft zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Door middel van deelname aan de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Klik op het logo om naar de internationale pagina van de Special Olympics World Winter Games 2022 te gaan.