Special Olympics loopt 3FM Serious Request: The Lifeline

Een bijzonder uitdagend jaar samen én in beweging afsluiten, het kon niet beter.

Lees meer

Het zal niemand zijn ontgaan dat het jaar 2020 een jaar vol uitdagingen was. Het Corona virus had ons in de greep en de vele maatregelen en beperkingen zorgden voor een andere indeling van ons dagelijks leven. Door deze maatregelen konden we niet of nauwelijks sporten. Daarmee viel ook alles wat sport betekent, zoals sociaal contact, structuur, een uitlaatklep en een doel om gezond te leven, weg. Om het jaar 2020 ondanks alle maatregelen toch met een positieve noot af te sluiten besloten wij de helpers een keer te helpen en in beweging te komen.

Al jaren organiseert 3FM in de week voor kerst Serious Request: the Lifeline, om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar hebben verschillende teams van Special Olympics Nederland mee gedaan door samen actief in beweging te komen. Dat was een schot in de roos. Een van de deelnemers noemde het net een virus, zo aanstekelijk werkte de positieve gedachte om in beweging te komen en zij wilde elke dag meer en langer bewegen.

De kilometers vlogen om onze oren

Vanuit die gedachte liepen ook wij, bestuursleden en medewerkers, onze kilometers mee. En velen volgende ons voorbeeld. De handballers van de Blinkert gingen als een speer en waren ook nu weer zeer flexibel en innovatief. De geplande beweegactiviteit in de sporthal, werd snel buiten georganiseerd. De lopers van De Brug uit Groningen draaiden hun hand niet om voor vele kilometers per dag. AV Sprint uit Breda kon maar niet stoppen en trainster Karien kwam zelfs in actie om de bewoners van het Thomashuis in Oudenbosch deel te laten nemen, zo gaaf! De leden van UDI’19 uit Uden werden door een heuse posterspeurtocht verbonden met alle clubleden en dorpsbewoners en ook onze partner Coca-Cola kwam in actie. Zo werd er door een medewerker van Coca-Cola op de laatste dag nog een halve marathon gelopen als eindsprint.

De posters voor de posterspeurtocht van UDI’19

Groen hartje 💚

De leden van Super Cool Almere liepen samen met hun maatjes elke dag de straatstenen eruit. Deze Play Unified actie liet ook 3FM niet onberoerd. Zij kwamen met een cameraploeg even polshoogte nemen van wat er in Almere allemaal gebeurde. Marjan kreeg namens 3FM een groen hartje overhandigd als blijk van waardering en aanmoediging. Super Cool natuurlijk!

Velen kwamen elke dag in beweging en al snel haakte familieleden, buurtgenoten, clubleden en vele anderen aan. Zo wist tennister Imra haar hele familie inclusief neefjes en nichtjes te strikken om mee te doen en vlogen de kilometers om onze oren. Athlete leader Lize en haar man Ruben wandelden voor het eerst naar het strand dat al jaren op vijf kilometer van hun huis ligt. Alles voor de saamhorigheid, de beweging en natuurlijk het goede doel. Aan creativiteit geen gebrek, zo werden er figuurtjes gelopen, werden er Pokémons gevangen tijdens het wandelen en werkte Matthijs aan zijn kilometers tijdens zijn werk als bezorger.

Lize en Ruben wandelen samen naar het strand

Twee rondjes om de wereld

Samen met alle lopers hebben we bijna twee rondjes om de wereld gelopen. Het totaal aantal kilometers dat de Special Olympics sporters bij elkaar hebben gelopen is uitgekomen op 5051 km en daarmee hebben we €12.296,50 opgehaald voor het Rode Kruis. Een knappe prestatie, daar mogen we trots op zijn. Een fantastisch eindschot van 2020. We danken iedereen voor het tomeloze enthousiasme, de kilometers, de support en positiviteit. In het bijzonder bedanken wij iedereen die mee heeft gelopen en de teamleiders die dit mogelijk hebben gemaakt.

Alle koppels van Super Cool hadden het gevoel eindelijk weer eens iets gezamenlijks te doen. De meeste koppels zijn nu nog steeds wekelijks met elkaar aan de wandel. Zo blijft het contact en de beweging is stand! Fantastisch!’ vertelt Anton Spaan van Super Cool.