Pilot ‘Play Unified op school’ daverend succes!

De Kohnstammschool in Utrecht is benoemd tot ‘Play Unified school’ na deelname aan het Play Unfied op school project. Play Unified, het programma van Special Olympics dat ontmoetingen realiseert tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Play Unified op school brengt leerlingen van groep 6 en 7 in contact met sporters met een verstandelijke beperking. Door verschillende activiteiten leren de basisschoolleerlingen Special Olympics sporters kennen en komen zij samen (op afstand) in beweging.

Lees meer

Indrukwekkende gastles van gouden medaille winnaar

Klas 6B van de Kohnstammschool deed mee aan de pilot van het project. De leerlingen leerden tijdens de verschillende activiteiten wat een verstandelijke beperking is én het belang van sporten is. Daarnaast werd hun creativiteit uitgedaagd. Eén van de activiteiten was een gastles van een Special Olympics sporter. Meervoudig medaille winner Lize vertelde haar verhaal aan de basisschoolleerlingen van de Kohnstammschool, en zij luisterden ademloos naar Lize.

‘Je krijgt er veel zelfvertrouwen van en je gaat er goed uitzien’, vertelt Lize aan de leerlingen over het belang van sport.

Voor één van de leerlingen was deelname aan dit project en de ontmoeting met Lize extra bijzonder. Lotte zit in klas 6B en heeft als enige in de klas een verstandelijke beperking. Gezond eten, fit blijven en sporten vindt zij net zo belangrijk als Lize. Lotte hockeyt in een G-team bij Kampong en mocht de middag afsluiten met een sportieve uitdaging gericht aan de klas. Het G-hockey team van Lotte, nodigt klas 6B van de Kohnstammschool uit voor een training! Samen op het sportveld, samen in beweging. Want sporten is voor iedereen belangrijk, met en zonder beperking!

Met dit sportieve en maatschappelijke project werken we met elkaar aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat! Vanaf mei 2021 starten Haagse basisscholen met het project Play Unified op school, in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2021 in Den Haag op 11,12 en 13 juni.

In de media