Nederlandse Technisch Gedelegeerden en GMS adviseurs aangesteld voor internationale evenementen

Met trots delen wij het nieuws dat een aantal Nederlandse Technisch Gedelegeerden en GMS adviseurs en -experts zijn aangesteld voor internationale evenementen. Maar wat doen de Technisch Gedelegeerden precies? En wat is de rol van een GMS adviseur/expert? We leggen het uit:

Lees meer

Technisch Gedelegeerden zijn de sporttechnische experts op het gebied van een specifieke sport en weten alles over de organisatie en regelgeving. Zij adviseren wedstrijdorganisatoren van een Special Olympics evenement in de voorbereiding. Per tak van sport wordt er een Technisch Gedelegeerde ingezet bij de evenementen en zien zij erop toe dat de sport volgens de Special Olympics sportreglementen en -filosofie wordt uitgevoerd. Technisch Gedelegeerden zijn veelal actief binnen de desbetreffende sportbond en zijn aangesteld in overleg met deze sportbond. De Technisch Gedelegeerde heeft alle sport-specifieke kennis en is door Special Olympics Nederland bijgeschoold in kennis van de doelgroep en de aangepaste regelgeving van Special Olympics.

Een Technisch Gedelegeerde voor elke tak van sport

In 2021 beschikt (bijna) iedere tak van sport over een Technisch Gedelegeerde en worden vacatures direct ingevuld in samenspraak met de betreffende sportbond. Op dit moment zijn er 29 Technisch Gedelegeerden aangesteld voor de Special Olympics sporten in Nederland: Technisch Gedelegeerden – Special Olympics Nederland We hebben nog één openstaande vacature voor Technisch Gedelegeerde Tennis:

Games Management System

Voor alle tijd-, punt-, afstand-, en jurysporten werken we sinds drie jaar ook met vaste GMS adviseurs en experts. GMS staat voor Games Management Systems. Tijdens de wedstrijden van Special Olympics worden deelnemers naar prestatieniveau ingedeeld. Binnen deze categorie wordt er gestreden om de medailles en vaantjes. Zo is iedere wedstrijd een eerlijke en gelijkwaardige strijd en kan iedere sporter, ongeacht zijn/haar niveau, succes beleven. De GMS adviseurs ondersteunen het wedstrijdsecretariaat bij de indeling van de sporters: GMS Adviseurs – Special Olympics Nederland

Mark van der Heijden TD Zeilen in actie tijdens de wedstrijden.

Kwaliteit Nederlandse Technisch Gedelegeerden en GMS adviseurs internationaal erkend

Special Olympics Nederland streeft ernaar de kwaliteit van sport voor mensen met een verstandelijke beperking te verhogen. De grootste drempel kan worden weggenomen door te werken aan een goed kader. Door de kennis en vaardigheden van vrijwilligers maar zeker van de Technisch Gedelegeerden en GMS adviseurs en -experts wordt hier hard aan gewerkt. De kwaliteit van onze Technisch Gedelegeerden en GMS adviseurs blijft internationaal niet onopgemerkt. Zij zijn van dusdanige kwalitatieve waarde dat zij gevraagd zijn om hun kwaliteiten in te zetten tijdens de komende World Winter Games en World Summer Games.

Bij de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan is Henk Krijgsheld als Technisch Gedelegeerde Shorttrack aangesteld door Special Olympics Inc, SOI. Daarnaast zijn Paul Hertogh, Elena Verweij en Sil Decraene als GMS adviseur en-expert aangesteld door SOInc. Het Games Management Systeem zal in de nabije toekomst worden vervangen door een nieuw wedstrijdregistratie systeem: SO Connect.

Henk Krijgsheld TD shorttrack tijdens een hoofdcoachmeeting shorttrack.

Bij de Special Olympics World Summer Games 2023 in Berlijn zijn Wendy Scholten als Technisch Gedelegeerde Open Water Zwemmen, Koos Feiken als Technisch Gedelegeerde Wielrennen, Mark van der Heijden als Technisch Gedelegeerde Zeilen en Walter Joren als Technisch Gedelegeerde Badminton aangesteld. Wederom zijn Paul Hertogh en Sil Decraene als GMS adviseurs en -experts aangesteld.

Zie ook: World Games Berlin 2023 Technical Delegates

Special Olympics Nederland is bijzonder trots dat onze Technisch Gedelegeerden en GMS adviseurs en -experts ook internationaal actief zijn. Wij wensen hen allen heel veel succes in de aanloop naar de komende evenementen in zowel binnen- als buitenland en danken iedereen voor hun geweldige inzet!