Duizenden sporters met een verstandelijke beperking afgelopen weekend actief door heel Nederland!

Dit weekend zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2021 in Den Haag én door heel Nederland georganiseerd. Voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics Nationale Spelen werd er niet alleen gesport op locatie, maar ook vanuit huis waren er duizenden mensen met een verstandelijke beperking actief!

Lees meer

Na de digitale openingsceremonie op vrijdagavond met o.a. minister Tamara van Ark, wethouder Hilbert Bredemeijer en Xander de Buisonjé was het zaterdag en zondag tijd om te sporten. Door de geldende corona maatregelen waren er dit keer helaas geen wedstrijden mogelijk, maar werden er voor ruim 400 sporters op zaterdag en zondag lokaal trainingen verzorgd. Tegelijkertijd konden vanuit heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking vanuit huis meedoen aan de Digitale Spelen. Hierdoor kwamen er meer dan 2.000 in actie. Het werd een onvergetelijk weekend voor alle deelnemers!

Special Olympics vlag van Den Haag naar Twente

Op zaterdagmiddag werd de Special Olympics vlag officieel overgedragen aan Twente die in 2022 de Nationale Spelen gaat organiseren. Twentse ambassadeur Maartje Ellenkamp zorgde er met haar racerunner voor dat de vlag van Den Haag naar Twente ging. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten zullen meer dan 3.000 atleten en coaches afreizen naar Twente. Claudio Bruggink, voorzitter Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022: “We zijn ontzettend dankbaar dat we vanaf nu de Special Olympics vlag mogen uitdragen in Twente, met vertrouwen en heel veel energie gaan werken we naar 2022”.

De Nationale Spelen 2021 was een gedenkwaardige editie waar de organisatie, ondanks alle tegenslag, alsnog duizenden mensen met een verstandelijke beperking actief heeft gekregen. Ik kan hier alleen maar lof voor uitspreken! Tegelijkertijd kijken wij alweer uit naar het volgende podium; Twente in 2022. Het is geweldig dat de 14 gemeenten in Twente die podium gaan creëren voor ‘onze’ sporters. Een podium die zij verdienen en waarop zij zullen gaan stralen. Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat Twente prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2022 kan en zal neerzetten!” aldus Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur.

Kijk voor meer informatie over Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente op: www.specialolympics2022.nl.

Klik hier voor een indruk van het weekend op ESPN.