Organisatie Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 vol enthousiasme uit startblokken

In 2022 is het zover, maar het echte werk is al begonnen voor de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking strijden om de medailles. Tijdens de aftrap van het Overijssels sport- en beweegakkoord vertelden onder andere Claudio Bruggink (voorzitter Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022) en Ruud Verbunt (voorzitter Special Olympics Nederland) over de plannen en de impact van het grandioze sportfestijn dat van 10-12 juni 2022 gaat plaatsvinden in heel Twente.

Lees meer

Twente geeft de sporters een podium om te stralen

Dat is exact de ambitie van Twente’, aldus Bruggink. ‘Samen met de 14 Twentse gemeenten, provincie Overijssel,  sportverenigingen, organisaties, instellingen, ambassadeurs en het bedrijfsleven stropen we de mouwen op om er een gewéldig sportevenement van te maken!

Ruud Verbunt, Claudio Bruggink en Maaike Heethaar (vlnr) ondertekenen het startsein voor de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente

Speelsteden en Special Olympics Dorp

De ‘speelsteden’ zijn inmiddels in kaart gebracht. 24 Toernooien, een Special Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente en de openingsceremonie in het FBK-stadion. Maar daar blijft het niet bij volgens Bruggink. ‘Het doel is om een zo’n groot mogelijke maatschappelijke impact te realiseren. Ook na de Nationale Spelen willen we in Twente iets nalaten, zodat sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking aantrekkelijker blijft.

Professionaliteit en deskundigheid

Het evenement is groots en dat vraagt om een professionele aanpak. De stichting Special Olympics Nationale Spelen Twente is inmiddels een feit en mag bogen op de nodige deskundigheid. De organisatie is in handen van het projectbureau onder leiding van projectdirecteur Maaike Heethaar: ‘Twente heeft écht alles in huis als het gaat om het organiseren van grootschalige evenementen. Die kennis en expertise willen en gaan we dan ook maximaal inzetten mét natuurlijk ook de Twentse warmte en creativiteit voor deze fantastische atleten’.

Winnen en overwinnen

De Nationale Spelen is hét grootste multi-sportevenement van Nederland. De atleten vertonen moed, winnen en overwinnen en maken nieuwe vrienden. Het is mooi dat de 14 gemeenten in Twente dit mogelijk gaan maken in 2022!’ aldus Ruud Verbunt. Special Olympiër Amy Uuldriks uit Haaksbergen kijkt nu nog met veel plezier terug op haar laatste turndeelname, de vele gouden medailles en de nieuwe vrienden die ze gemaakt heeft. ‘Ze nemen herinneringen mee voor het leven en groeien als mens’, aldus Verbunt. ‘Ik weet zeker dat de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente een groot succes gaan worden!

In de media