World Games 2022 in Kazan

Van 22 t/m 29 januari strijden ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zijn actief in 4 takken van sport; langlaufen (5), shorttrack (9), skiën (8) en snowboarden (3). Zij worden begeleid door 9 coaches en een vijftal staf.

’s Werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics Team NL

De definitieve selectie voor Special Olympics Team NL zal in oktober bekend worden gemaakt. Bij het samenstellen van Team NL wordt niet alleen gekeken naar de sportieve prestatie van de sporters, maar met name naar de geschiktheid en zelfstandigheid van de sporter en de meerwaarde van deelname voor de sporter.

Klik op het logo om naar de internationale pagina van de Special Olympics World Winter Games 2022 te gaan.

Dit alles gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabo Foundation, maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij, event partners Coca-Cola, Stamhuis, Technische Unie en Toyota.