Vrijdag 8 maart

Lekker chillen!

Het eerste deel van het hosttown programma op vrijdag kwam te vervallen. En achteraf gezien was dat eigenlijk helemaal niet erg. Heel Team NL kon daardoor een dagje bijslapen, aan de warmte wennen en goed ontspannen. Geen overbodige luxe met de World Games die nu bijna van start gaan.

“Wat veel zwembaden! Waar is jouw zwembroek…” Eigen bedjes, badjassen en handdoeken, hele warme zwem- en iets koudere bubbelbaden en vooral heel veel zonnebrand. Tenminste, zo leek het. Laat nou net Nick op het punt staan om maar liefst zeven ruggen van de nodige zonbescherming te voorzien en er net op tijd achter komen dat zijn tube toch echt bedoeld was voor iets anders…

In de 7(!) zwembaden werd niet alleen gedobberd. Van handstand en benen omhoog houden tot rondjes draaien en onder water zwemmen. Het was wel duidelijk dat er sporters in het water lagen. Zwemster Maud bekeek het vandaag vanaf de (andere) kant en filmde Natascha en Talje terwijl zij hun beste borstcrawl techniek lieten zien. Gelukkig voor hun was Maud best tevreden met hun zwemkunsten.

Het zou maar zo kunnen dat de komende dagen meer Team NL’ers in het zwembad of de gym te zien zijn. Ongetwijfeld om zich voor te bereiden op de wedstrijden maar ook als tegenhanger van al het lekkere eten. Want wat is er veel keuze in het Hilton Hotel. Een keer opscheppen en één toetje is een grote uitdaging. Vooral voor onze judoka’s is dit een belangrijke opgave; ineens in een andere gewichtsklasse moeten uitkomen, dat wil je echt niet!

Of ze om die reden nog een extra rondje door het hotel deden is de vraag. Wat wel duidelijk werd, was dat judoka’s Amy en Rosita de eerste de beste mogelijkheid aangrepen om pins te ruilen met sporters uit andere landen. Mooi ook om te zien hoe de een de ander daarbij hielp. “Wil jij dan met me mee gaan en vragen of ze willen ruilen?”

De hoofdcoaches, staf, dal’s en media hadden ’s avonds hun eerste stafmeeting. Kort maar krachtig werd er teruggeblikt op het afscheid, de reis en de eerste dag.

Tot besluit van deze heerlijke eerste kennismakingsdag nog een paar feiten op een rij uit de lokale media. Het is niet voor niets 8 maart Internationale Vrouwendag. Deze World Games kennen het grootste aantal vrouwelijke deelnemers ooit: meer dan 2.800. En Saudie Arabië doet voor het eerst mee met een vrouwenteam, bestaande uit 14 vrouwen.

Direct naar