Health Congress

Terug

Op dinsdag 30 november (17.00 – 19.30u) is het Special Olympics Health Congress voor huisartsen en studenten geneeskunde, om mensen met een verstandelijke beperking beter te leren begrijpen. Het Health Congres wordt georganiseerd door Special Olympics België én Special Olympics Nederland.

Save the date: Special Olympics Health Congress - 30 november 2021

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Onze wens is om samen vooruit te gaan richting een inclusieve gezondheidszorg die toegankelijk is voor iedereen. Tijdens het Health Congress worden concrete en gevarieerde thema’s besproken omtrent de gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Praktische informatie

Na een succesvolle eerste editie in Nederland wordt het online Health Congress dit keer vanuit België georganiseerd. De voertaal tijdens het congres zal Engels zijn en is wederom gratis* te volgen.

* Accreditering is in aanvraag en in afwachting van goedkeuring. Accreditatiepunten t.z.t. tegen betaling.

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hele jaar stimuleren wij sport(evenementen) en geven wij de sporters een podium om op te stralen. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Via het programma Healthy Athletes verbeteren wij al de gezondheid van onze sporters. Tijdens verschillende nationale en internationale toernooien worden de sporters door specialisten getest op hun gebit, oren, ogen, voeten, algehele conditie en fitheid.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet! Tijdens het Health Congres hopen wij (meer) huisartsen te bereiken zodat de signalering en diagnostisering wordt verbeterd.

Geïnteresseerd?

Blijft u graag op de hoogte van het Health Congress? Wilt u weten wanneer het inschrijfportaal open gaat? Laat dan hieronder uw naam en emailadres achter:

Direct naarThijs van Attekum
Medewerker Healthy Community