Health Congress

Terug

Op dinsdag 30 november (17.00 – 19.30u) is het Special Olympics Health Congress voor huisartsen en studenten geneeskunde, om mensen met een verstandelijke beperking beter te leren begrijpen. Het Health Congress wordt georganiseerd door Special Olympics België én Special Olympics Nederland.

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Onze wens is om ons samen te richten op een inclusieve gezondheidszorg die toegankelijk is voor iedereen. Tijdens het Health Congress worden concrete en gevarieerde thema’s besproken omtrent de gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Na een succesvolle eerste editie in Nederland wordt het online Health Congress dit keer vanuit België georganiseerd. Inschrijving voor het tweede Special Olympics Health Congress is nu open! De voertaal tijdens het congres zal Engels zijn en is wederom gratis* te volgen.

* 2 accreditatiepunten zijn, tegen betaling, te behalen.

Praktische informatie

Datumdinsdag 30 november
Locatieonline
Tijd17.00 – 19.30u
Doelgroephuisartsen en studenten geneeskunde
Kostengratis, maar bij accreditering zijn de accreditatiepunten tegen betaling (€ 40,00)
Accreditatie> Nederland: 2 punten te behalen.
Deze nascholing is geaccrediteerd door: AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)

> België: accreditering is in aanvraag en in afwachting van goedkeuring via Domus Medica

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hele jaar stimuleren wij sport(evenementen) en geven wij de sporters een podium om op te stralen. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Via het programma Healthy Athletes verbeteren wij al de gezondheid van onze sporters. Tijdens verschillende nationale en internationale toernooien worden de sporters door specialisten getest op hun gebit, oren, ogen, voeten, algehele conditie en fitheid.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet! Tijdens het Health Congress hopen wij (meer) huisartsen te bereiken zodat de signalering en diagnostisering wordt verbeterd.

Sponsors

Het Health Congress wordt georganiseerd door Special Olympics België én Special Olympics Nederland en mede mogelijk gemaakt door:

  • Johnson & Johnson, family of companies in Benelux
  • Domus Medica
  • Lions

Direct naarThijs van Attekum
Medewerker Healthy Community