Health Congress

Terug

Na een succesvolle eerste editie in Nederland werd op dinsdag 30 november het tweede Special Olympics Health Congress georganiseerd in België.

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Onze wens is om ons samen te richten op een inclusieve gezondheidszorg die toegankelijk is voor iedereen. Tijdens het Health Congress werden concrete en gevarieerde thema’s besproken omtrent de gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hele jaar stimuleren wij sport(evenementen) en geven wij de sporters een podium om op te stralen. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Via het programma Healthy Athletes verbeteren wij al de gezondheid van onze sporters. Tijdens verschillende nationale en internationale toernooien worden de sporters door specialisten getest op hun gebit, oren, ogen, voeten, algehele conditie en fitheid.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet! Tijdens het Health Congress hopen wij (meer) huisartsen te bereiken zodat de signalering en diagnostisering wordt verbeterd.