Play Unified op de club

Terug

Meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking op de club

Om inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten, is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. 

Dit klinkt simpel en dat is het ook! Het wordt alleen nog (te) weinig gedaan. Daar willen wij vanuit Special Olympics Nederland verandering in gaan brengen. Het is tijd voor Play Unified op de club! Sporters met en zonder verstandelijke beperking die samen op de club gaan sporten. Niet om te winnen, maar om van elkaar te leren. Dat is Play Unified.

Hoe werkt Play Unified op de club? 

Hét doel van Play Unified op de club is een écht inclusieve clubcultuur. Leden met en zonder verstandelijke beperking leren elkaar op de club kennen, herkennen, juichen elkaar toe en sporten samen. Sport is bij uitstek de plek waar wij wederzijds respect en begrip voor elkaar krijgen.

Hoe meer clubs deelnemen aan Play Unified op de club, hoe meer clubs geïnspireerd raken en hoe groter het succes zal zijn op weg naar een inclusievere sportwereld. Een sportwereld waar G-sporters nog meer onderdeel zijn van hun sportclub en iedereen van elkaar leert.  

Kijk voor meer informatie op www.playunified.nl!

Play Unified op de club wordt mede mogelijk gemaakt door: de Nationale Postcode Loterij, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Fonds Gehandicaptensport, Coca-Cola en Johnson&Johnson.

Direct naarIngrid Schuurman
Projectleider Play Unified