Play Unified op de club

Terug

Om inclusie te vergroten, is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar mensen zonder en met een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen.

Maak jij een ontmoeting mogelijk? Help jij mee aan een inclusieve sportwereld?

Play Unified

Play Unified is een middel om tot een meer inclusieve sportwereld te komen. Waarbij de kracht en impact van sport wordt gebruikt om sporters zonder en met een verstandelijke beperking écht met elkaar te verbinden. Play Unified maakt ontmoetingen in de sport mogelijk. Denk hierbij aan samen trainen, een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Mensen met en zonder verstandelijke beperking sporten samen in de samenleving. De #PlayUnified-campagne creëert onderlinge zichtbaarheid, begrip en enthousiasme.

#PlayUnified campagne; hoe doe jij mee?!

Heb jij onze Play Unified campagne op social media gezien? Zoek op #PlayUnified en je ziet dat de droom van Maartje, Erik, Maud, Bernd en 10 andere Special Olympics sporters uitkomt! Zij durfden hun idool uit te dagen om samen te  sporten. Binnenkort gaan zij dus met o.a. Ireen, Epke, Arjen en Femke de uitdaging aan! Een droom die jouw sporters toch ook willen laten uitkomen?

Uiteraard zijn er sportidolen die jouw sporters graag uitdagen, maar misschien is het kansrijker om dicht bij huis te beginnen. Hebben zij altijd al met het eerste willen voetballen? Of willen sprinten tegen de burgemeester? Of misschien willen scoren tegen een buurmeisje?  Blaas de bal op en laat jouw sporters een filmpje maken om hem of haar uit te dagen! Let’s Play Unified!

Stappenplan voor jouw eigen Play Unified uitdaging

 1. Wie gaan wij uitdagen?
  Bedenk samen met jouw sporters wie zij gaan uitdagen. Heb je iemand of een team in gedachte?
 2. Neem het op!
  Film jouw sporters maximaal 30 seconden met je telefoon (liefst horizontaal).
 3. Stel jezelf voor.
  Laat jouw sporters zichzelf voorstellen. Wie zijn ze? Bij welke vereniging en in welke stad sporten ze?
 4. Ga de uitdaging aan!
  Laat jouw sporters hun idool uitdagen en geef aan wat de uitdaging inhoudt. Bijvoorbeeld “Wij dagen de burgemeester uit om een potje te komen voetballen met het beste G-team van Utrecht! Durft u/durf jij het aan? Let’s Play Unified!” gooi aan het einde van het filmpje de bal richting de camera.
 5. Plaatsen op social media.
  Tevreden met het filmpje? Dan komt het belangrijkste onderdeel; het plaatsen van het bericht op social media! Anders krijg je geen aandacht voor de uitdaging van jouw sporters.
 6. Posten maar!
  Vergeet bij het posten van het bericht niet het account van de uitgedaagde te taggen en #PlayUnified in je bericht te vermelden! Verder kun je natuurlijk ook je eigen club taggen, lokale media, etc. Hoe meer tags, hoe meer aandacht!

Aanmelden op www.playunified.nl!

Komt de wens van jouw sporters uit om samen te gaan sporten? Of organiseer je een Play Unified event? Laat het ons weten via de website www.playunified.nl!