Prof. dr. Geraline Leusink

Terug

In een gezamenlijke lezing vertellen prof. dr. Geraline Leusink en dr. Monique Koks-Leensen, van academische werkplaats Sterker op eigen benen, over de zorg van mensen met een verstandelijke beperking in de huisartsenpraktijk en het impact van het coronavirus op mensen met een verstandelijke beperking.

Anders dan normaal

De gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking is anders en vaak minder goed dan die van mensen zonder een beperking. Goede medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt daarom om een andere benadering: een die interdisciplinair, inclusief en innovatief is en waarbij praktijk en wetenschappelijk onderzoek nauw samenwerken.

Prof. Dr. Geraline Leusink licht de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in de huisartsenpraktijk toe.

Biografie

Prof. dr. Geraline Leusink is hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking aan het Radboud UMC en directeur academische werkplaats Sterker op eigen benen. Geraline is voormalig huisarts, gepromoveerd en heeft onderzoekservaring in de eerstelijnszorg. Naast haar artsenopleiding heeft zij epidemiologie gestudeerd en een MBA afgerond. Geraline bekleedt verschillende bestuursfuncties en heeft ruime ervaring als bestuurder in de zorgsector.

Sinds mei 2015 leidt Geraline de onderzoeksgroep en de academische werkplaats met als doel de gezondheid en gezondheidszorg voor mensen met verstandelijke beperkingen te verbeteren. Geraline is als promotor betrokken bij verschillende promotietrajecten. Daarnaast houdt ze zich bezig met het aantrekken van nieuwe partners, het schrijven van subsidieaanvragen en de voortgang van de academische werkplaats.