Health Congres

Terug

Op maandag 23 november 2020 was het Special Olympics gezondheidscongres voor huisartsen en studenten geneeskunde, om mensen met een verstandelijke beperking beter te leren begrijpen.

Het werd een groot succes, waar in totaal bijna 200 huisartsen en studenten aan deelnamen. De reacties na afloop onderschrijven het nut en de noodzaak van dit congres. Velen hadden geen weet van verkeerde diagnoses, welke onderliggende gezondheidsproblemen er spelen, hoe te communiceren met mensen met verstandelijke beperking en welke simpele oplossingen er zijn voor een gezondere leefstijl.

Klik hier voor een samenvatting van het Health Congres.

Benieuwd naar de opnames van het Health Congres?
Mail ons via info@specialolympics.nl.

Health Congres 2020

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Sprekers Melina Willems, prof. dr. Geraline Leusink, dr. Monique Koks-Leensen, dr. Anke Van Dijck en dr. Dilana Schaafsma gaven plenaire lezingen over o.a. COVID-19, gezondheidsscreenings, medische zorg, communicatie én seksualiteit bij de doelgroep. Carl Verheijen was dagvoorzitter en sporters Lize & Peter zaten in de studio. Klik hier voor het uitgebreide programma.

Het Health Congres werd georganiseerd door Special Olympics Nederland én Special Olympics België.

Direct naarRagna Schapendonk
Directeur