Health Congres

Terug

Op maandag 23 november is het Special Olympics Health Congres voor huisartsen en studenten geneeskunde, om mensen met een verstandelijke beperking beter te leren begrijpen. Het Health Congres wordt georganiseerd door Special Olympics Nederland én Special Olympics België.

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Sprekers dr. Melina Willems, prof. dr. Geraline Leusink, dr. Anke Van Dijck en dr. Dilana Schaafsma geven plenaire lezingen over o.a. gezondheidsscreenings, medische zorg, communicatie én seksualiteit bij de doelgroep. Daarna volgen interactieve paneldiscussies, waarin mensen met een verstandelijke beperking ook hun mening en ervaring delen.

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hele jaar stimuleren wij sport(evenementen) en geven wij de sporters een podium om op te stralen. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Via het programma Healthy Athletes verbeteren wij al de gezondheid van onze sporters. Tijdens verschillende nationale en internationale toernooien worden de sporters door specialisten getest op hun gebit, oren, ogen, voeten, algehele conditie en fitheid.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet! Tijdens het Health Congres hopen wij (meer) huisartsen te bereiken zodat de signalering en diagnostisering wordt verbeterd.

Praktische informatie

Datum: maandag 23 november
Locatie: online
Tijd: 15.00 – 17.30u
Doelgroep: huisartsen en studenten geneeskunde
Accreditatie: is aangevraagd