Health Congres

Terug

Op maandag 23 november (16.00 – 18.30u) is het Special Olympics gezondheidscongres voor huisartsen en studenten geneeskunde, om mensen met een verstandelijke beperking beter te leren begrijpen. Het Health Congres wordt georganiseerd door Special Olympics Nederland én Special Olympics België.

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Sprekers Melina Willems, prof. dr. Geraline Leusink, dr. Monique Koks-Leensen, dr. Anke Van Dijck en dr. Dilana Schaafsma geven plenaire lezingen over o.a. COVID-19, gezondheidsscreenings, medische zorg, communicatie én seksualiteit bij de doelgroep. Carl Verheijen is dagvoorzitter en sporters Lize & Peter zitten in de studio. Klik hier voor het uitgebreide programma.

 

 

 

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hele jaar stimuleren wij sport(evenementen) en geven wij de sporters een podium om op te stralen. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Via het programma Healthy Athletes verbeteren wij al de gezondheid van onze sporters. Tijdens verschillende nationale en internationale toernooien worden de sporters door specialisten getest op hun gebit, oren, ogen, voeten, algehele conditie en fitheid.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet! Tijdens het Health Congres hopen wij (meer) huisartsen te bereiken zodat de signalering en diagnostisering wordt verbeterd.

Praktische informatie

Datummaandag 23 november
Locatieonline
Tijd16.00 – 18.30u
Doelgroephuisartsen en studenten geneeskunde
AccreditatieNederland: 2 punten te behalen.
Deze nascholing is geaccrediteerd door: AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)
België: accreditering is in aanvraag en in afwachting van goedkeuring via Domus Medica