Maandag 18 maart

Strakke backhands en gevoel voor je paard

Bij tennis stonden vandaag een groot aantal finales op het programma. De eerste was de mix dubbel van Tanja en Rik tegen het team van Monaco. Ze kwamen met 1-0 voor, maar daarna was het Monaco dat toch wel heel vast speelde en de wedstrijd naar zijn hand zette. Ondanks de strakke backhands van Tanja en de geplaatste volleys van Rik. Joshua had het gevoel dat ze wel veertig uur per week trainen bij Monaco. “Ik train vier uur per week.” Ondanks de aanmoedigingen van de Oranje fans en de grote groepen schoolkinderen ging de wedstrijd verloren.

Joshua vertelde dat ze gisteren op het centre court mochten trainen. Dat was echt heel cool, er hingen grote posters van Nadal en Williams. “Wel gek dat er geen poster van Federer hing, dat is echt de grootste tennisser aller tijden”, voegde Frank eraan toe.

Na afloop van de wedstrijd kwam de coach van Monaco naar Tanja toe om haar te troosten. Ook kreeg ze twee polsbandjes, voor haar en Rik. “Hoe lief is dat?”, was de reactie van Tanja. In de single won Tanja ’s middags goud, net als Frank en Joshua. Rik behaalde een mooie 4e plaats.

Imra vindt het allerleukste van de World Games dat je tegen buitenlandse sporters speelt. En met Google translate kom je een heel eind. Zeker als je af en toe een gesprekje met een zekere Mexicaan wilt voeren. Bij de fotosessie met het hart wilde Imra het liefst met deze Mexicaan op de foto en had Tanja voorkeur voor een Amerikaan. Daarna bezochten de tennissers nog een aantal leuke sport- en spelactiviteiten op het plein achter de tennisbanen. Zo lieten ze Coca-Cola bekers produceren met hun eigen teamfoto erop. En Sabien en Imra boden het mediateam aan om voor hun te sporten: een minuut lang zat Sabien op de fiets en ging Imra roeien. De inspanningen werden beloond met een t-shirt voor het mediateam. Wat een sportieve en gezellige sfeer hing er op en om de tennisbaan. Een mooi team!

De handbalsters speelden hun derde poule wedstrijd tegen Bangladesh. De eerste helft van de wedstrijd speelde Bangladesh ongelooflijk goed: in een hoog tempo en met enorme springkracht stevenden ze in de eerste helft al af op een 8-0 voorsprong. En dat was wel een beetje geflatteerd, want de Nederlandse handbalsters raakten wel tien keer de lat. De speelsters uit Bangladesh hebben allen een auditieve beperking, gaan naar dezelfde school en trainen veel samen. En dat kon je zien, vooral nummer 3 was erg gevaarlijk. In de tweede helft tapten de Nederlandse speelsters uit een ander vaatje. Jammer dat ze daar pas zo laat mee begonnen want de wedstrijd ging met 9-6 verloren. Judoka Amy die –samen met opnieuw een groot legioen Oranje supporters- op de tribune naar de wedstrijd keek, gaf coach Ellen een groot compliment: “Ik vind dat je goed gecoacht hebt, je haalde de speelsters allemaal bij elkaar om met ze te praten.” Daar doe je het natuurlijk voor als coach!

Een uurtje later waren de rollen omgedraaid en zaten de handbalsters bij judo op de tribune om Daan aan te moedigen. Lotte, op de vraag of judo haar een leuke sport leek: “Dat is echt niks voor mij, ik hou niet zo van knuffelen.” Daan sloot zijn toernooi af met brons. Zijn laatste wedstrijd was meteen ook de laatste wedstrijd van het judotoernooi van de World Games.

Vanuit Dubai was een groep zwemmers en atleten overgekomen voor Healthy Atletes en wat sightseeing in Abu Dhabi. Ook kwamen ze de andere sporters aanmoedigen. Zwemmen en atletiek hebben een volle planning, dit was de enige mogelijkheid om dit te doen. Toch echt wel jammer dat een deel van Team NL op minimaal twee uur rijden zit.

Xander showde trots zijn gouden medaille die hij met paardrijden had gewonnen. Sam, die zelf vijfde werd: “Zou je medaille van goud zijn? Of van bladgoud, maar dat is ook best duur.” Remy en Sabine bereidden zich voor op hun wedstrijd. Vooral het onderdeel van Remy was voor de toeschouwers lastig te begrijpen. Het had iets te maken met laten zien dat je gevoel voor het paard hebt. Remy deed dat als de beste en won goud! Sabine veroverde een fraaie bronzen plak.

En ook vandaag stroomden de meldingen vanaf de andere locaties weer binnen: wat een prachtige resultaten. De 4 x 100 wissel van het zwemteam Annemieke, Jo-Ann, Wessel en Miranda eindigde op een 4eplaats. In een dik pr. Eindelijk werden ook de uitslagen van het open water zwemmen bekend gemaakt: Wessel een prachtige zilveren medaille en Annemieke en Miranda respectievelijk een 5e en 6e plaats. Wielrenner Richard won zilver op de 25 km weg race en Brian eindigde op de 6e plek.

De medaille spiegel staat inmiddels op 23x goud, 14x zilver en 12x brons. Met nog twee dagen te gaan komen daar ongetwijfeld medailles bij. Net als heel veel indrukken en ervaringen om niet snel te vergeten.