Maak kennis met Stefan

Medaille winnaar tijdens de World Games 2011 in Athene, vrijwilliger van het jaar bij VV Alkmaar, onmisbaar in het stadion van AZ en scheidsrechter bij SV Koedijk.

In 2011 is Stefan met zijn voetbalteam naar Athene geweest voor de Special Olympics World Games. “Dat was een fantastische ervaring”. Inmiddels is Stefan minder actief als voetballer, maar nog veel op en rond de velden te vinden. Jaren geleden heeft hij zijn scheidsrechterpapieren gehaald en fluit hij wekelijks verschillende wedstrijden.

Stefan is al zo’n 6 jaar actief als scheidsrechter. Naast de jeugdwedstrijden van SV Koedijk fluit hij ook tijdens evenementen van Special Olympics Nederland. Dat hij gevraagd is om in juni tijdens de Nationale Spelen in Twente wedstrijden te fluiten dat vindt hij een hele eer. “Ik kijk er ontzettend naar uit om alle sporters weer in actie te zien. Sporters zullen vanwege de afgelopen gekke coronatijd extra verheugd zijn om weer actief te zijn. Dat ik tijdens het evenement mag fluiten maakt mij heel trots en gelukkig!”

Stefan werkt drie dagen per week in en rondom het stadion van AZ. Alle stoeltjes, de tribunes, de ramen en reclameborden zijn weer schoon als Stefan met zijn collega’s aan het werk zijn geweest. Klaar voor het volgende wedstrijdweekend. “Zelf heb ik een seizoenkaart voor AZ en als je dan in het weekend het stadion betreed en iedereen heeft het naar zijn zin op de schone tribunes, dan is dat puur genieten”.

Naast zijn werk bij AZ, is hij ook vrijwilliger bij VV Alkmaar. Daar zorgt hij dat alles is voorbereid voor de wedstrijden. “In de loop van de jaren zijn mijn taken uitgebreid en ben ik redelijk onmisbaar geworden. De waardering is groot, er is zelfs een Stefan Boerhoop toernooi opgericht. Daar ben ik natuurlijk heel trots op. Heel bijzonder”.

En los van al dit alles heeft Stefan ook een lieve vriendin waar hij graag tijd voor vrij maakt. “We zijn al 15 jaar samen! Ze wordt af en toe wel gek van mijn drukke agenda, maar we hebben het heel fijn samen”. Zoals gezegd zit Stefan allesbehalve stil. “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en daar geniet ik van!” 

Stefan’s werk en vrijwilligerswerk bewijzen dat INCLUSIE WERKT!


21 april 2022 – Marijke Boessenkool-Blok