Maak kennis met Imra

Won goud tijdens de World Games 2019 in Abu Dhabi, al jarenlang werkzaam in een cadeauwinkel en gastvrouw in de horeca.

Sporten is voor Imra heel belangrijk. Van kinds af aan heeft ze altijd getennist. Na een tussenpose van een aantal jaar heeft ze in 2015 het tennisracket weer opgepakt en niet meer losgelaten. “Tennis is voor mij echt een uitlaatklep. Het geeft mij heel veel plezier. Ik tennis bij een speciale groep voor mensen met een verstandelijke beperking. Daardoor begrijpen we elkaar goed en kan je gewoon jezelf zijn.” Voor de afwisseling gooit Imra elke week haar heupen los tijdens de G-Zumba les.

Al 13 jaar werkt Imra bij cadeauwinkel Eigen Stijl. “Ik maak de winkel schoon en netjes en maak zelf ook creatieve cadeautjes. Ik was nooit heel creatief maar heb dat dankzij mijn werk geleerd.” Zo is Imra heel handig geworden met een naaimachine. “Ik maak kinderschortjes, vlaggenlijntjes en slabbetjes. Onlangs ben ik met een nieuw product begonnen; lavendelzakjes. Die ruiken heerlijk!”

Op donderdagen en in het weekend werkt Imra bij lunchzaak Brownies&DownieS. “Ik werk voornamelijk in de bediening maar sta soms ook in de spoelkeuken en achter de bar. In het weekend is het voor mij te stressvol achter de bar, dan sta ik liever in de bediening of breng ik eten rond. Ik vind het heel leuk om voor mensen te zorgen en in de horeca kan dat de hele dag!”

Voor mensen zorgen is Imra niet vreemd. Voordat Imra in de horeca ging werken heeft ze een tijd als vrijwilliger in een verpleeghuis met ouderen gewerkt. “Ik kom uit een zorg familie en ben ook echt een zorg mens, ik zorg graag voor anderen. De verpleegsters waren altijd zo druk dat ze geen tijd hadden voor een kletspraatje met de ouderen. Ik deed dat wel en dat werd ontzettend gewaardeerd. Als ik terug kwam na vakantie vertelden de bewoners altijd dat ze mij zo gemist hadden. Heel bijzonder!”

Sporten en de deelname aan de World Games hebben Imra geleerd om te gaan met veranderingen. En dankzij haar werk en vrijwilligerswerk blijft ze elke dag leren. Zorgen voor anderen is voor haar heel belangrijk. “Ik ben er trots op dat ik zoveel dingen geleerd heb. Het maakt mij heel gelukkig als ik mensen kan helpen met het zoeken naar een leuk cadeau of als ze een leuke tijd hebben bij Brownies&DownieS.” En eigenlijk zorgt ze daarmee ook voor zichzelf.  

Imra’s werk en vrijwilligerswerk bewijzen dat INCLUSIE WERKT!


30 april 2022 – Marijke Boessenkool-Blok