Nationale Spelen 2018 in Achterhoek

Dit jaar vinden in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen plaats. Op 8, 9 en 10 juni 2018 gaan sporters met een verstandelijke beperking de strijd met elkaar aan in 22 takken van sport: voetbal, tennis, tafeltennis, badminton, hockey, basketbal, handbal, skeeleren, paardrijden, zwemmen, open water zwemmen, wandelen, wielrennen, atletiek, gymnastiek, judo, golf, bowlen, volleybal, beachvolleybal (demonstratiesport), bocce en korfbal.

Lees meer

Groots sportfeest

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een groots sportfeest te worden voor de ca. 2.000 deelnemers, de coaches/begeleiders, toeschouwers en vele vrijwilligers.

Het is mooi dat de Special Olympics Nationale Spelen 2016 in 2018 een vervolg krijgen in de Gelderse Achterhoek. Zo krijgt sporten voor mensen met een beperking breed aandacht en kunnen verschillende organisaties, sportverenigingen en gemeenten de handen in één slaan om te zorgen dat deze aandacht voor sporten voor mensen met een beperking blijvend is en verankerd wordt in de Gelderse samenleving.

Aldus Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland. René van Gils, voorzitter Bidcommissie Achterhoek 2018, voegde daar nog aan toe:

Wij zijn ervan overtuigd dat alle ingrediënten aanwezig zijn om er een fantastische Special Olympics Nationale Spelen 2018 van te maken. Daar gaan wij in de Achterhoek voor zorgen!

Kijk voor meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek op de website www.specialolympics2018.nl.