Nationaal Langlauf Evenement in Gouda

Zaterdag werd voor de tweede keer het Special Olympics Nationaal Langlauf Evenement georganiseerd op prachtige langlaufbanen in Gouda. Klik hier voor de uitslagen

Lees meer

Wethouder Michiel Bunnik van gemeente Gouda gaf om 13.00 uur het officiële startsein ”Sport is voor iedereen en door mee te doen ben je al een winnaar!”. Zoals bij elk Special Olympics evenement, rennen de lopers van Torch Run met een brandende toorts door de omgeving van Gouda. Langlaufer Timo Bresser, die ook bij gemeente Gouda werkt, had deze dag een belangrijke rol: ”Samen met wethouder Bunnik, de politie en Kees Konijn heb ik de vlam op het terrein van Langlaufvereniging Gouda binnengebracht.” 

”Sport is voor iedereen en door mee te doen ben je al een winnaar.” 

Daar werd de vlam ontstoken gevolgd door het uitspreken van de eed: ”Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al een winnaar”. Wethouder Bunnik nodigde een aantal sporters uit om de eed door de microfoon uit te spreken.Ook Ruud Verbunt, voorzitter van Special Olympics verwelkomde alle sporters en complimenteerde alle vrijwilligers en Tandem Support die dit evenement hebben mogelijk gemaakt.

Wethouder Bunnik met Special Olympics sporter Pim van der Laar

Meedoen voor de eerste keer

Daarna gingen elf langlaufers de sportieve strijd met elkaar aan. Voor drie sporters was dit een extra spannende dag, want voor hen was dit hun allereerste langlauf wedstrijd! Maar er waren ook deelnemers met heel veel ervaring. Pim van der Laar: ”Ik heb ook meegedaan met de Special Olympics World Games 2017 in Oostenrijk.” Beginnend of gevorderd, alle sporters hebben een mooie prestatie neergezet op zijn of haar eigen niveau. Aan het einde van de dag was de prijsuitreiking, waarna sporters hun medaille of vaantje in ontvangst namen en met een grote glimlach naar huis gingen.