Health Congres

Mensen met een verstandelijke beperking overlijden gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder verstandelijke beperking. Grootste oorzaak is niet de beperking, maar een inactieve en ongezonde leefstijl én slechte signalering en diagnoses in de gezondheidszorg.

Lees meer

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hele jaar stimuleren wij sport(evenementen) voor deze doelgroep. Hiermee geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium, een podium die hen zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Tegelijkertijd proberen wij bovenstaande problemen aan te pakken met ons programma: Healthy Athletes, waarbij specialisten (in opleiding) gezondheidsscreenings bij sporters met een verstandelijke beperking uitvoeren en ‘on the job’ getraind worden in het juist diagnosticeren.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet. Meer huisartsen moeten worden bereikt voor betere signalering en diagnostiek voor een inclusieve gezondheidszorg. Daarom organiseren Special Olympics Nederland en Special Olympics België een Health Congres voor huisartsen. Op 12 juni tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag; het tweejaarlijkse sportevenement voor ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking in Nederland. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda!

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door Johnson & Johnson, family of companies in Benelux en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

Save the date!

Datum vrijdag 12 juni 2020
Doelgroep huisartsen
Accreditatie in Nederland wordt aangevraagd, 3 a 4 punten naar verwachting
Accreditatie in België wordt aangevraagd
Locatie Cars Jeans Stadion, Haags Kwartier 55, Den Haag

Programma

11.30-12.15 uur inloop met lunch
12.15 uur start congres
17.00 uur einde congres
17.00-18.00 uur netwerkborrel
Optioneel 
18.00-21.00 uur diner & bijwonen openingsceremonie Special Olympics Nationale Spelen 2020

Potentiële bezoekers Health Congres

Wilt u op de hoogte blijven van het Health Congres? Laat dan hier uw gegevens achter.

Locatie