27 sep: Special KIDS-Dag in Breda

Op 27 september organiseert Atletiekvereniging Sprint in samenwerking met Breda Actief de Special KIDS-Dag 2019 in Breda. Een Play Unified evenement waar kinderen met en zonder beperking samen gaan sporten.

Lees meer

Naast atletiek kunnen kinderen met en zonder beperking kennis maken met elkaar en met diverse andere sporten uit de regio van Breda. De kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen, die bestaan uit kinderen met en zonder beperking. Aan deze dag zullen ruim 400 kinderen deelnemen, waarvan 150 uit het reguliere onderwijs en 250 uit het speciaal onderwijs.

Tijdens de Special KIDS (Kinderen Integreren Door Sporten)-Dag kunnen kinderen op een speelse manier kennis te maken met sport. Aangezien integratie hoog in het vaandel staat bij de vereniging worden ook andere sportverenigingen met een G- groep uitgenodigd om hier invulling aan te geven. Hiermee staat Play Unified hoog in het vaandel. Samen sporten, waardoor wederzijds begrip en waardering ontstaat.

Iedereen krijgt na afloop een oorkonde voor deelname en een flyer met daarop alle sportmogelijkheden in de regio. Zo bestaat er binnen AV Sprint al een sportgroep voor mensen met een visuele, lichamelijke (wheelers) en verstandelijk (en autisme) beperking (specials), maar jeugd blijft altijd zeer welkom voor de uitbreiding van deze groepen! Mochten kinderen na deze dag interesse hebben in een sport dan kunnen ze hiervoor gelijk een afspraak maken bij de vereniging.

Programma

09.15 uur    Verzamelen op het AV Sprint terrein
09.30 uur   Openingsceremonie
10.00 uur   Start activiteiten. De kinderen gaan met hun eigen groepje van onderdeel naar onderdeel.
13.30 uur   Afsluitende 200 meter/400 meter race en uitreiken diploma’s
13.40 uur   Einde

Locatie