De dag van…Danny de Korte

Even voorstellen…Danny de Korte (15) uit Spijkenisse.

Welke sport(en) doe je?
Ik doe aan atletiek sinds februari 2014. Op school heb ik 2 x in de week gym.

Waarom is jouw sport zo leuk?
Ik vind atletiek leuk omdat ik samen met mijn groep kan trainen en samen naar wedstrijden kan gaan. Ik vind kogelstoten het allerleukst en dat ga ik in Abu Dhabi ook doen. Ook ga ik de 100 meter sprint doen.

Wie is jouw (sport)idool?
Mijn sportidool is Dafne Schippers. Zij is mijn sportidool omdat ik net zo goed en snel wil worden als Dafne.

Waar ben jij het meest trots op? 
Ik ben elke keer trots als ik een PR verbeter supertrots.

Hoe bereid jij je voor op de World Games?
Ik train elke maandag bij mijn atletiekvereniging en ga samen met mijn vader naar de sportschool om daar extra conditie op te bouwen op de loopband en mijn arm- en beenspieren sterker te maken. Samen met mijn clubgenoot Bryan en mijn coach Caro trainen we elke maand ook nog een keer extra samen met de andere 3 atleten van AV Sprint uit Breda die ook mee gaan naar Abu Dhabi.

Wat doe je naast sporten nog meer om fit te blijven?
Ik gym 2 x per week ook nog op school en ik probeer gezond te eten.

Wat is jouw sportdoel?
Ik wil in ieder geval net zo goed worden als Dafne Schippers. Ook het samen sporten met anderen vind ik heel leuk.

Wat verwacht je in Abu Dhabi? En waar kijk je het meest naar uit?
Ik verwacht straks in Abu Dhabi dat ik het met Special Olympics Team NL heel gezellig ga hebben. Ik denk ook dat het in Abu Dhabi heel erg warm is. Ik kijk het meeste uit naar de openingsceremonie. Ook het speciale programma waarin ik allemaal dingen ga leren over Abu Dhabi vind ik heel erg leuk. Natuurlijk hoop ik een medaille te winnen met atletiek.

Vind je het spannend? 
Ja, best wel spannend, maar wel leuk spannend. Ik heb geen idee wat ik daar ga beleven en wat ik kan verwachten. Ik vind het best spannend om met het vliegtuig naar een land te gaan waar ik nog nooit geweest ben en waar ze een andere taal spreken. Om met Special Olympics Team NL mee te gaan vind ik niet spannend maar juist superleuk!

Hoe voel jij je als je straks een medaille in Abu Dhabi wint?
Nou, dan ben ik heel supertrots en mijn vader, moeder en broer Jordy vast ook. Ik denk wel dat het heel moeilijk is om een medaille te winnen maar ik ga supergoed mijn best doen.

Heb je nog tips voor sporters die naar de volgende World Games willen?
Geniet van alle voorbereidingen want die zijn heel erg leuk. Vandaag stond er toevallig een stukje over ons in de krant met een foto erbij en dat is natuurlijk super cool. Je moet wel een poosje zonder je ouders kunnen maar dat komt zeker goed. En je moet natuurlijk wel goed trainen.

”Je moet wel een poosje zonder je ouders kunnen, maar dat komt zeker goed”. 

Wat vind je van de Special Olympics?
Ik vind het belangrijk dat ik mee mag doen met het grootste sportevenement ter wereld en dat alleen sporters met een verstandelijke beperking daaraan deel mogen nemen. Zo heb ik ook een keer de kans om te winnen.

En wat is je grootste wens?
Goud winnen op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi!!!

Begin deze maand gaf Danny een presentatie over Special Olympics aan studenten sportmanagement van de Haagse Hogeschool. Een aantal van hen zullen een studiereis maken naar de World Games in Abu Dhabi! 

Direct naar