Donderdag 21 maart

De ‘day after’

Vandaag was een dag van uitslapen, nog wat sightseeing en heel veel mediaverzoeken. Het is geweldig hoeveel aanvragen er komen om sporters te interviewen en om Team NL welkom te heten bij aankomst op Schiphol. Head of Delegation Marcel startte de dag goed met een interview op Radio 1. Dat bleef niet onopgemerkt. De rest van de dag kwamen er steeds meer verzoeken binnen. Het wordt niet alleen druk op Schiphol, maar ook na die tijd.

De teams van atletiek en (open water) zwemmen kwamen naar Abu Dhabi. DAL (Delegation Assistent Liaison = een vrijwilliger die Team NL helpt tijdens de World Games) Bert kreeg het na lang onderhandelen voor elkaar dat zij de laatste nacht in Abu Dhabi konden verblijven. Super fijn, dat scheelde een hoop reistijd.

Best raar om door het Adnec te lopen en te zien dat alles al afgebroken werd. Zelfs de merchandising ging gratis weg. De security poortjes stonden er nog, maar alleen voor de vorm. De meeste sporters pakten hun koffers vast in. Atleet Bryan vertelde dat hij hulp kreeg van drie mensen uit het hotel om zijn koffer dicht te krijgen. “Ze draaiden de koffer ook op slot; geen idee wat mijn code is.” En even later: “Tuurlijk weet ik m’n code wel.” Dat dicht krijgen van de koffer was voor meer mensen een probleem.

Rond 5 uur vertrok Team NL naar de sluitingsceremonie. In het stadion werden nog wat laatste pins en dit keer ook t-shirts geruild. Dat pakte voor coach Rob iets anders uit dan gedacht… Er waren best een aantal sporters die graag naar huis wilden. Twee weken op pad was mooi geweest. “Ik wil gewoon weer ergens naar toe kunnen gaan, zonder dat aan m’n coach te moeten vragen.” “Ik heb zo’n zin om m’n katten weer te zien.” Atletes Femke en Jordan waren heel duidelijk: “Wij willen nog niet naar huis. Het is hier zo gezellig, hier maak je echt vrienden. We zijn een super team, het is net familie. Het is zo fijn dat je erbij hoort!”

De sluitingsceremonie kende veel muziek en optredens. De toespraken waren gelukkig een stuk korter dan tijdens de openingsceremonie. Er werd volop gedanst. Het leuke was dat als je naar het toilet ging je iedere keer als je het stadion naar binnen liep opnieuw werd toegejuicht. De Oranje supporters zaten vlak boven de entree, dus dat wilde wel. Tennister Imra: “Ik ga het wel missen. Vooral de training op zondag. Al vanaf oktober trainen we met het hele team samen en dat houdt nu helaas op.” Golfer Julia: “Ik ga de gezelligheid missen en vooral de witte mannen.” Tanja kreeg het voor elkaar om met Timothy Shriver op de foto te gaan en Engels met hem te praten. En fotografe Rachelle had tot drie keer toe een gesprekje met Linda Potter (de vrouw van Timothy Shriver). “Ze vond m’n nagels geweldig.” Atleet Bryan werd door ESPN geïnterviewd.

Na de sluitingsceremonie kon er in het hotel gedineerd worden. En daarna was het de hoogste tijd om naar bed te gaan. Om kwart voor vijf checkt Team NL uit en vertrekt het naar het vliegveld. Op naar Nederland! Het vliegtuig landt om 2 uur. Dan begint het afkicken pas echt.