De dag van…Odette Visser

Even voorstellen…Odette Visser (49) uit Groningen.

Welke sport(en) doe je?
Bowlen, zwemmen, wandelen, dansen. Dit doe ik bij de Brug, al heel
lang.

Waarom is jouw sport zo leuk?
Je ben steeds samen met andere bowlers bezig en met de coaches in een gezellige omgeving. Maar doet toch je eigen ding.

Wie is jouw (sport)idool?
Ranomi Kromowidjojo, ze kan heel hard zwemmen en is op televisie altijd vriendelijk.

Waar ben jij het meest trots op?
Dat ik op mezelf woon en auto kan rijden.


Odette en de andere sporters en coaches die ook naar Abu Dhabi gaan. 

Hoe bereid jij je voor op de World Games?
Normaal trainen we eiedere 1e en 3e donderdag in de maand. Nu trainen we elke donderdag. Ik merk dat ik me goed moet concentreren, niet reageren op anderen tijdens mijn beurt. In mijn hoofd zeg ik dan steeds: ‘Ik kan ‘t, Ik wil ‘t, Ik doe ‘t. Nu! Dat heb ik geleerd van Peter Faber in het kennismakingsweekend van Special Olympics Team NL in Baarn. Dat helpt mij om me te concentreren.

Wat is jouw sportdoel?
Ik wil mijn score graag verbeteren. En, samen met de coach, te leren van elke laatste worp. Als ik niet snap wat verkeerd ging, vraag ik het aan de coach.

Wat verwacht je in Abu Dhabi? En waar kijk je het meest naar uit?
Een groot feest en dat we heel veel plezier hebben met elkaar.

Vind je het spannend?
Ik heb al vaker gevlogen, ik heb ook al vaker ander eten gehad. Dat vind ik daarom niet spannend. Ik vind het wel wat spannend om nu naar een heel ander land te gaan. Met mensen in een hele andere taal, in hele andere kleding. Maar eigenlijk vind ik het vooral leuk.

Hoe voel jij je als je straks een medaille in Abu Dhabi wint?
Maakt niet uit , of ik nu goud win, of zilver of brons of een vaantje: ik heb er dan aan meegedaan. Daardoor heb ik al gewonnen.

Heb je nog tips voor sporters die naar de volgende World Games willen?
Goed trainen, leer je medespelers kennen, vooral als je als duo of in een team mee doet. En voor als je daar dan bent: doe je best en GENIET.

En wat is je grootste wens?
Dat we allemaal gezond blijven en veel plezier hebben.

Direct naar