De dag van… Marc Heij

Marc Heij uit Vlaardingen komt uit als judoka voor Special Olympics Team NL tijdens de World Games 2023 in Berlijn. Hij is nu 19 jaar en zit ongeveer 10 jaar op judo.

Tijdens ons gesprek vertelt Marc dat hij als klein jongetje zelf graag op judo wilde. Inmiddels heeft hij daar vrienden gemaakt en gaat hij vaak mee naar wedstrijden. Trots vertelt hij over de eerste keer dat hij een prijs won bij een wedstrijd.

Marc in actie tijdens een training

Als ik hem vraag of hij een sportidool heeft moet hij even goed nadenken. Samen komen we uit bij Max Verstappen. Ik vertel dan aan Marc, dat Max wel heel leuk hard kan rijden, maar dat hij daar wel heel fit voor moet zijn en hard voor traint. Dat is precies wat Marc ook wil zijn “fit” voor de wedstrijden in Berlijn. Samen met zijn coach Rob heeft hij daarom naast de judotrainingen ook een programma in de fitness. Verder gaat Marc bijna overal op de fiets naartoe, dus met fit worden van Marc zit het wel goed.

Hij kijkt ernaar uit om straks met zijn judovrienden en Special Olympics Team NL naar Berlijn te gaan en hoopt daar nieuwe vrienden te maken.

Voor alle sporters die mee gaan heeft hij de tip “Zorg dat je fit wordt en sterk bent!”

De laatste vraag die ik hem stel is, wat zijn grootste wens is?

Dan staat voor hem op één “Special Olympics Kampioen worden!”

Direct naar