De dag van…Annemiek Visch

Even voorstellen…Annemiek Visch (35) uit Emmerloord.

Welke sport(en) doe je?
Zwemmen doe ik al 26 jaar, zomers aan de aangepaste triatlon en wandelen. Heel soms mag ik op de kinderboerderij op Monja paardrijden en wandelen met Monja.

Waarom is jouw sport zo leuk?
Zwemmen is de leukste sport die er bestaat, open water zwemmen is helemaal speciaal. Je zwemt buiten in de natuur. De vissen zwemmen gezellig met je mee, als ze niet te bang zijn. Ooit is dat ontstaan, toen ik met mijn ouders en broer in de Kempervennen logeerde, daar was onderwater een soort koraal bad gemaakt achter glas. Telkens wilde ik juist in dat bad, om de vissen onder water te bekijken door het glas heen. En bij openwaterwedstrijden heb je heerlijk geen keerpunten.

Wie is jouw (sport)idool?
Maarten van der Weijden, hij heeft geprobeerd de Elfstedentocht te zwemmen en is een voorbeeld voor ons allen, wat je na een periode van ziek zijn kan bereiken. En Inge is ja Inge, daar mocht ik een keer een training van krijgen, wat een pracht mens.

Waar ben jij het meest trots op? 
Op mijn gouden medaille op de 200 meter wisselslag op een Paralympisch toernooi in de Wezenburg te Antwerpen. En dit jaar voor de 5e keer de aangepaste triatlon in Almere uitgelopen.

Hoe bereid jij je voor op de World Games?
Ik train 3 keer per week bij de jeugdselectie, deze training duurt 1, 5 uur . Op de woensdagmiddag heb ik een speciale training , waarin de 1500 meter centraal staat. Op de zaterdag heb ik eens in de 14 dagen een extra training vanuit de KNZB Regio Noord, waarbij techniek centraal staat, deze training is naast de 3x per week.
Ik train in Heerenveen, dat is zo’n 50 km van mijn huis af, dus elke training rijd ik mee met andere jeugdzwemmers. Per training ben ik 4 uur van huis. Indien het weer het toelaat fiets ik naar kinderboerderij de Stekplek waar ik werk, dat is zo’n 30 km heen en weer. Verder wandel ik regelmatig met de atletiekvereniging.

Wat doe je naast sporten nog meer om fit te blijven?
Ik eet zo gezond mogelijk en in de zomer bereid ik mezelf voor op de aangepaste Triatlon welke altijd in het eerste weekend van september in Almere is.

Wat is jouw sportdoel?
De 1500 meter uitzwemmen in borstcrawl en proberen om tijdens de estafette 4 x 100 wisselslag waar ik de rugslag voor mijn rekening neem de koprolkeerpunten te doen.

Wat verwacht je in Abu Dhabi? En waar kijk je het meest naar uit?
Kennis maken met een andere cultuur, maar ook met een team gelijkgestemden weg en dat dit kan zonder ouders.

Vind je het spannend?
Ja dat vind ik best spannend, ik ga voor het eerst weg uit Europa. Ik krijg straks te maken met een andere cultuur en gewoontes.

Hoe voel jij je als je straks een medaille in Abu Dhabi wint?
Dat zou de kroon op al mijn trainen en reizen zijn.

Heb je nog tips voor sporters die naar de volgende World Games willen?
Zorg goed voor je voeding , zelf eet ik een ei na mijn training , dat is  heel goed voor de spieropbouw. Laat je niet ontmoedigen, als een sportclub niet mee wil werken aan uitzending. Zoek een andere club bij je in de buurt. Dat heb ik uit eindelijk ook gedaan en daarom  zwem ik nu bij Heerenveen!

”Zorg goed voor je voeding, zelf eet ik een ei na mijn training, dat is heel goed voor de spieropbouw”. 

Wat vind je van de Special Olympics?
Bij de Special Olympics mag iedereen zich zelf zijn.

En wat is je grootste wens?
Al jarenlang wil ik graag meedoen met de Europese of de World Games en nu gaat het ook echt gebeuren!

Direct naar