De dag van…Amy Heinsmann

Even voorstellen…Amy Heinsmann (22) uit Rotterdam.

Welke sport(en) doe je?
Nu doe ik aan judo, dit doe ik ongeveer 4 jaar, Daarvoor heb ik 10 jaar lang op hockey gezeten. Ook doe ik op maandags fitness.

Waarom is jouw sport zo leuk?
Omdat je met mensen kan vechten en omdat je nieuwe judoka’s leert kennen op toernooien.

Wie is jouw (sport)idool?
Mark Huizinga en Naomi van As, omdat ik ze heel erg grappig vindt en goed.

Tijdens het kennismakingsweekend van Special Olympics Team NL riep Amy koning Willen-Alexander, premier Mark Rutte en minister Bruno Bruins op om hen aan te komen moedigen in Abu Dhabi!

Waar ben jij het meest trots op?
Op alles wat ik kan.

Hoe bereid jij je voor op de World Games?
Trainen, heel veel trainen. 1x per week in de judozaal op dinsdag en 1x per week extra trainen voor de World Games op vrijdag en fitness op maandag (ook voor de World Games). Daarnaast bewaar ik alles van de special Olympics in een bak (informatie, krantenartikelen, foto’s).

Wat doe je naast sporten nog meer om fit te blijven?
Gezond eten!

Wat is jouw sportdoel?
Om een goede judoka te worden! En om fit te blijven. Ik wil bereiken dat ik zelfstandiger word, eerst zelf doen en dan pas vragen.

Wat verwacht je in Abu Dhabi? En waar kijk je het meest naar uit?
En waar kijk je het meest naar uit? Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, ik vindt alles heel spannend. Ik hoop dat ik goed kan judoën en misschien een medaille kan halen. Maar een vaantje vindt ik ook heel goed. Dat ik mee mag doen vindt ik zo leuk.

Vind je het spannend?
Ja, omdat ik voor het eerst weer ga vliegen (de eerste keer was ik klein). En omdat iedereen naar Special Olympics Team NL kijkt. En ook hoe het eten daar is en hoe de mensen daar zijn en hoe ze alles hebben georganiseerd.

Hoe voel jij je als je straks een medaille in Abu Dhabi wint?
Heel spannend en ook heel gaaf omdat ik er dan echt aan mee heb gedaan!

Heb je nog tips voor sporters die naar de volgende World Games willen?
Een tip: altijd alles vragen, bereid je er goed op voor want het is heel erg gaaf, heel erg spannend maar vooral heel leuk! Nog een leuke tip: neem iets mee zoals een foto van je ouders, voor het geval je heimwee hebt dan kan je daarnaar kijken! En blijf jezelf!

Wat vind je van de Special Olympics?
Super leuk!

En wat is je grootste wens?
In een woongroep wonen. Gezond blijven en ik wil graag ver komen in judo!


Amy tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek. 

Direct naar