Zaterdag 24 juni – Prijzenregen in Berlijn

De zon schijnt weer in Berlijn. De sporters én coaches hebben een lange en drukke dag voor de boeg, want er staan veel finales op het programma. De meeste sporters zijn al vroeg uit de veren om zich klaar te maken voor vandaag. Met gespannen koppies gaan ze op weg naar de sportlocaties. Het wordt een mooie dag vandaag, dat kan haast niet anders!

Hockey

Voor de hockeyers stond de finalewedstrijd tegen Duitsland op het programma. Het is de eerste keer dat hockey op het programma van de World Games staat en dus logischerwijs de eerste keer dat een Nederlands hockeyteam deelneemt. Het is dus ook al een wereldprestatie op zich dat ‘we’ in de finale staan. Op de tribune veel Duitse fans, maar natuurlijk ook een prachtige oranje tribune. De wedstrijd begint sterk, met diverse kansen voor Nederland. Al snel verschijnen de eerste scores op het bord, maar aan het begin van de tweede helft lijkt het Duitse team toch wel erg sterk. Ondanks goed samenspel, mooie passes en bemoedigende woorden vanaf de zijlijn slagen de spelers er niet in om te winnen. Het toernooi wordt afgesloten met een zilveren medaille. Een fantastische prestatie! Voor de sport is tijdens de World Games in Berlijn een mooi affiche afgegeven.

Sem wordt gefeliciteerd door zijn familie na het behalen van de zilveren medaille.

Gymnastiek

Na de divisioning gisteren, stonden voor zowel de mannen als de dames vandaag in totaal 10 finales op het programma; 6 voor de mannen en 4 voor de dames. Gezonde spanning is aanwezig tijdens de warming up, maar al snel verschijnt er weer een lach op de gezichten en zijn ze helemaal in hun element. De mannen doen het goed en zijn beide erg tevreden. Daarna zijn de dames aan de beurt en laten zien wat ze kunnen, toegejuicht door familie en vrienden op de tribune. Een geweldige prijzenoogst voor de gymnasten. Zij winnen vandaag 5x goud, 4x zilver, 8x brons, 3x 4e plaats, 2x 5e plaats, 1x 6e en 1x 8e plaats. Terug in het hotel hoor je aan het gerinkel van de medailles precies waar de trotse gymnasten lopen. En Joost heeft inmiddels last van zijn nek 😉!

Wielrennen

Een bomvol programma voor het wielrennen vandaag. De afgelaste onderdelen van gisteren worden vandaag ingehaald. De renners hebben zin om te gaan knallen en dat doen ze! Jolein wint vandaag een mooie bronzen medaille op de 5km tijdrit en op de 10km tijdrit een zilveren plak. Rosalie sluit de 5km tijdrit af met een 5e plaats, hetzelfde geldt voor Danny. Door het lange programma van vandaag laat de prijsuitreiking lang op zich wachten, maar uiteindelijk staan zij allemaal te stralen op het podium.

Jolein en Rosalie na het behalen van hun prijs.

Inlineskaten

Met nog twee afstanden op het programma ook een drukke dag bij het inlineskaten. Alle vier de sporters komen in actie op de 300m, ieder in hun eigen divisie. Het zijn spannende races met mooie resultaten. Djim wordt 1e , Sterre 3e , Inez wordt ondanks een valpartij 5e  en Ewald wordt 2e. Daarna staat voor Inez en Ewald nog de 1000m. Inez behaalt een mooie zilveren medaille op deze afstand en Ewald sluit zijn wedstrijden af met een vierde plaats. “Het was heel bijzonder vandaag. Iedereen was heel lief en respectvol naar elkaar. Je kon zien dat alle sporters het heel erg naar hun zin hadden en dat had ik ook!”, aldus Inez.

Bowlen

Een mooie dag op de bowlingbaan met een zilveren medaille voor Thijs en een mooi zesde plaats voor Tim. De bowlers sluiten hun toernooi goed af!

Zeilen

Na een week wachten op mooi zeilweer, was het vandaag ideaal zeilweer. Alle zeilers waren erg zenuwachtig. Er was veel support van vrienden en familie aan wal. De wedstrijden gaan goed en de resultaten zijn geweldig. Een welverdiende zilveren medaille voor Sven en Daan samen met Unified Partner Jos en een mooie bronzen medaille voor Bradley en Quirine samen met Unified Partner Annemieke.

Zwemmen

Jan was erg zenuwachtig vandaag voor zijn laatste afstand, de 100m vrije slag. Hij kwam uit het water en was ontzettend blij dat hij sneller was dan zijn nieuwe Duitse vriend. Jan sluit zijn zwemtoernooi af met een mooie 6e plaats.

Atletiek

Stefan behaald vandaag een mooie bronzen medaille op de 100m vandaag. Ondanks dat atletiek met name een individuele sport is, stond vandaag een estafette op het programma. Ondanks dat het team dit nog nooit geoefend had, hebben zij met flinke persoonlijk records een finale plaats veiliggesteld. In de finale lopen zij ontzettend goed en eindigen op de vierde plaats. Prachtige teamprestatie!

Judo

Hoe snel je een gouden medaille kan winnen bij judo dat liet Jarno zien vandaag. Zelfverzekerd stapt hij de mat op. Hij werpt zijn twee tegenstanders na 10 seconden met een ippon op de grond en wint goud. Wat een prestatie. Marc wint eveneens goud na mooie partijen. Op de andere mat komen Denise en Marit in actie. De dames zijn gespannen en dat is te zien. De partijen zijn lang en moeten veel verlengt worden. Ze hebben gevochten als leeuwen en gaan beide naar huis met een bronzen medaille. “De medailles zijn prachtig maar de persoonlijke groei die de sporters hebben doorgemaakt is zoveel mooier. Ik ben meer dan tevreden”, aldus coach Rob.

Jarno juicht na zijn score.

Tennis

Op de tennisbaan komen alle sporters vandaag in actie op het enkelspel. Ondanks de verloren wedstrijden zijn de sporters ontzettend trots op hun spel. Ruben en Daisy sluiten het enkelspel af met een 4e plaats. Michelle eindigt als 5e. Morgen staat voor de tennissers alleen nog een prijsuitreiking voor de mix op het programma. Daar zijn zij vierde op geworden. Prachtig!

Paardrijden

Loes kwam vandaag als laatste ruiter in actie in Berlijn. Zij reed de English Equitation en de Working Trails achter elkaar. Op beide onderdelen haalt zij een prachtige zilveren medaille. Op het podium maken de sporters er een feestje van en Loes maakt een ontzettend trotse buiging!

Loes in actie tijdens haar proef.

En wij maken op onze beurt een ontzettend trotse buiging voor alle sporters die hun beste kunnen hebben getoond tijdens de World Games in Berlijn. Morgen de laatste dag, de laatste sporters in actie en in de avond een sluitingsceremonie bij de beroemde Brandenburger Tor!

Direct naar