Woensdag 21 juni – Rust én geweldige prestaties

Voor een aantal sporters is vandaag een rustdag. De dagen zijn lang, warm en druk, dus een rustdag is voor een aantal sporters heel fijn. Een aantal maken van de gelegenheid gebruik om lekker uit te slapen en bij andere sporters te gaan kijken. Voor andere is het een mogelijkheid om naar het Special Olympics festival te gaan, of een bezoek te brengen aan Healthy Athletes. Healthy Athletes is het gezondheidsprogramma van Special Olympics. Hier kunnen de sporters zich gratis laten testen op verschillende onderdelen, waaronder de ogen en oren. Maar vandaag staat ook weer vele sporters aan de start van hun wedstrijden. Kwartfinales, halve finales en ook kansen op eremetaal bij de finales.

Inlineskaten

Vanmorgen staat voor Djim en Sterre een spannende 100m op het programma. Beide zijn gefocust bezig met de warming up als we arriveren bij de Eissporthalle naast het Olympisch Stadion. Na de nodige rondjes warm rijden maken beide rijders zich op voor hun divisioning wedstrijd. Beide rijden een goede rit, waarna zij zich opmaken voor de finales een paar uur later. Onder luid gejuich van de vele oranje supporters komt Djim de baan op. Hij pakt in zijn race direct de leiding en geeft deze niet meer uit handen. Fantastische prestatie. Twee ritten later komt Sterre de baan op. Zij rijdt ook een goede rit en finisht als 5e. Sporters Inez en Ewald bekijken de races vanaf de tribune en zijn beide trots op hun teamgenoten. “Wat een goede ritten, ze hebben allebei echt hard gereden!” Ook coach Caren is trots op haar sporters;  “Djim reed zo goed dat ik het even warm kreeg omdat hij bijna te snel ging voor zijn inschrijftijd, maar hij heeft het super goed gedaan!”

Djim gooit zijn handen in de lucht na de finish.

Atletiek

Op de atletiekbaan komen vandaag alle atleten in actie. Judith bijt het spits af met een kwartfinale op de 100m. De start ging niet helemaal soepel, maar zij herstelde zich goed en kwam uiteindelijk blij en juichend over de finish. Daarna komt Stefan in actie op het verspringen. Zijn favoriete onderdeel. Na twee sprongen staat hij bovenaan. “Bij de laatste sprong, sprong de Zweed in mijn groep net 8cm verder. Hopelijk lukt het mij morgen om hem voor te blijven, de rest kan ik wel hebben.” In de middag loopt Stefan nog een goede 100m en kan hij tevreden terug kijken op deze dag. Zowel Friso als Nicky komen in actie op de 400m en lopen allebei een goede race. Morgen staan de halve finales voor zowel de 100m van Judith en Stefan als de 400m van Friso en Nicky op het programma.

Judith gooit alle spanning eruit na de finish.

Hockey

In de middag staat voor de Nederlandse hockeyers een wedstrijd tegen Tsjechië op het programma. Het vertrouwen is groot na een spannende wedstrijd vanmorgen. Een 2-0 achterstand werd omgebogen naar een 3-2 winst, een super resultaat. Tegen de Tsjechen krijgen ze een snelle openingsgoal te verwerken, maar niet veel later wordt al de gelijkmaker gescoord. Het team speelt goed samen en weten elkaar goed te vinden. Er wordt veel overgespeeld en met een enkele tip vanaf de zijlijn slagen ze erin om de voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk wint het team de wedstijd met 6-2. Prachtig resultaat met echt samenspel. Morgen spelen zij in de middag tegen Frankrijk. Spannende dag.

Verder vandaag…

  • Wederom eremetaal bij het paardrijden. Nick wint goud en Demi wint brons op het onderdeel English Equitation. Willie komt in actie bij het onderdeel dressuur in divisie B, hij eindigt op de 6e plaats.
  • Rosalie was de enige wielrenster die vandaag in actie kwam. Zij heeft een mooie 4e plaats behaald op de 5km wegwedstrijd.
  • Bowlers Thijs en Amy spelen vandaag samen en sluiten de wedstijd af met een mooie zilveren medaille. Ria en Tim spelen vandaag ook samen en zij sluiten de bowlin gdag af met een 8e plaats.
  • Mooie dag in het zwembad. Nicole behaald een 4e plaats op de 25m vrije slag. Patrick behaald een 4e plaats op de 100m schoolslag en de estafette, 4x 25m, wordt afgesloten met een dik PR en de 6e plaats.

Bijzonder weetje: Michelle heeft vandaag een monsterwedstijd gespeeld op de tennisbaan. Een prachtig duel van bijna twee uur, die helaas na een slopende tiebreak met 6-4 en 7-6 werd verloren. “Ze heeft nog nooit van haar leven zo goed gespeeld. Heel zuur dat ze uiteindelijk verloren heeft, maar ze is ontzettend trots op haar prestatie.” aldus de coach

Michelle en haar trotse coach Hanny na haar monsterpartij.

Direct naar