Dinsdag 20 juni – Eerste medaillekansen

Veel sporters komen vandaag in actie én de eerste medaillekansen dienen zich aan. Op verschillende locaties staan finales gepland, het wordt een spannende dag.

Bowling

Onderweg naar de sportlocatie van onze bowlers, passeren we de East Side Gallery. De East Side Gallery is een stuk van de Berlijnse Muur dat door 118 kunstenaars werd beschilderd. Vlak daarnaast vinden we Bowling World, waar de bowlers in actie komen voor de landenwedstijden. Al snel wordt duidelijk dat de sporters niet helemaal in hun spel zitten vandaag. Zij delen een baan met de sporters uit Peurto Rico en dit land staat bekend om zijn luidruchtige toeschouwers. Ondanks dat doen de Nederlanders hun best om een goede prestatie neer te zetten. Desondanks zijn ze na afloop niet helemaal tevreden. Gelukkig komen zij nog meermaals in actie de komende dagen en daar kijken ze vol vertrouwen naar uit. De landenwedstrijd sluiten ze af met een mooie 6e plek.

Zwemmen

Ondertussen komt er prachtig nieuws uit het zwembad. Ricette heeft de finale gezwommen van de 50 meter schoolslag en krijgt een prachtige bronzen medaille omgehangen. Fantastisch begin van de dag! Zowel Rolf als Nicole komen daarna in actie op de 25 meter schoolslag. Goede races en mooie persoonlijk records. Rolf wordt 5e  in de finale en krijgt een mooie medaille omgehangen. Nicole wordt 4e in haar race. Op de weg terug loopt Nicole langs de pers en staat deze als een echte professional te woord. De lach die bij het omhangen van haar medaille op haar gezicht verschijnt gaat de rest van de dag niet meer van haar gezicht. Iets later staan Patrick, Jan, Ricette en Rolf klaar voor de 4x 25m estafette. Gefocust en een tikkeltje nerveus staat het viertal aan de start. De overname moet goed gaan en daar hebben ze hard op getraind. Ze doen het allemaal super goed. Ricette laat zich door een afglijdende badmuts niet uit het veld slaan en uiteindelijk worden ze met een mooie PR tweede in de serie. Top gedaan, op naar de finale! De coaches blijven zich verbazen over alle PR’s en zijn zichtbaar trots op hun sporters.

Een stralende Ricette met haar bronzen medaille.

Wielrennen

Aan het einde van de ochtend trekt er een grote bui over Berlijn. De divisioning in de ochtend kan net op tijd worden afgerond, maar het programma voor de middag wordt iets uitgesteld. Uiteindelijk gaan EsmeeAnne, Rosalie, Tim en Danny van start op de 15 km wegwedstrijd. Rosalie en EsmeeAnne rijden lange tijd gelijk op, maar na een val moest EsmeeAnne in de achtervolging. Ondanks een bloedende knie heeft ze de tanden op elkaar gezet en is door gegaan met haar race. Rosalie finished uiteindelijk op de 3e plaats en EsmeeAnne wordt heel knap 4e.

Rosalie en EsmeeAnne in actie tijdens de wegwedstrijd

Tim gaat voortvarend van start, maar moet al gauw een gat laten. Elk rondje komt hij met een gefocuste blik voorbij rijden en geeft alles wat hij in zich heeft. “Toen ik er bijna was werd ik bijna een beetje misselijk en draaierig, zo hard heb ik gefietst!”. Een mooie 6e plek voor Tim waar hij zichtbaar ontzettend trots op is. Danny rijdt in de groep na Tim en fietst met een strak gezicht zijn rondes. Ook hij geeft alles en weet een mooie 3e plek veilig te stellen. Met een prachtige bronzen medaille om zijn nek laat Danny stralend zijn medaille aan zijn ouders zien. Tot tranen geroerd. Wat een mooie dag!

“Het is zo mooi om te zien wat hier allemaal gebeurt. Ik ben zo trots op EsmeeAnne en op iedereen die dit allemaal mogelijk maakt. Wat wil je als ouder nog meer!”

Verder vandaag..

  • Friso loopt met een dik persoonlijk record naar het brons op de 800 meter
  • Nicky loopt eveneens met een persoonlijk record naar het brons op de 200 meter
  • Nick vervuld zijn droom en behaald goud bij paardrijden op het onderdeel dressuur
  • Demi overwint de spanning en wint brons bij het paardrijden op het onderdeel dressuur
  • Bij het inlineskaten stond vandaag de 500 meter divisioning én finale op het programma voor alle sporters. Sterre sluit de dag af met een mooie 4e plaats, Djim krijgt het brons op gehangen en Inez en Ewald worden beide 6e. Mooie dag op de baan.
  • Zeilers moesten lang wachten op wind, maar hebben uiteindelijk goede wedstrijd gevaren. Ze zijn ingedeeld in twee verschillend divisies en kijken uit naar de wedstrijddag op donderdag.
  • De hockeyers hebben een wedstrijd gewonnen én een wedstijd verloren en kijken uit naar de volgende wedstijden.

Leuk om te weten: Vanuit diverse locaties kijken de sporters mee naar hun ploeggenoten. Livestreams worden getoond op diverse schermen. Bij het zeilen werd coach Anne-Dirk erbij geroepen door zijn sporters “WE moeten bij atletiek, kijken!” #SOTeamNL2023 één team!

Direct naar