Maandag 19 juni – Divisioning van start

Vandaag komen de meeste sporters in actie. Trainingen staan gepland of divisioning wedstijden gaan van start. De tennissers gaan al vroeg naar de tennisbaan, de judoka’s zijn al vroeg onderweg voor de eerste divisioning ronde en ook de atleten vertrekken naar de atletiekbaan.

Paardrijden

De afgelopen twee dagen heeft matching plaats gevonden. Tijdens de wedstrijden van Special Olympics rijden de ruiters niet op eigen paarden, maar krijgen een paard toegewezen door de organisatie. Tijdens het matchen wordt er gekeken of de match goed is. Lijkt het geen goede match te zijn, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Alle ruiters hebben gelukkig een match gevonden en vandaag stonden de eerste divisioning wedstrijden op het programma.  

Nick is als eerste aan de beurt en begint vol zelfvertrouwen met het inrijden. Samen met zijn coach neemt hij de proef nog een keer helemaal door en versterkt de connectie met het paard. De proef ging erg goed. Het paard was een beetje onrustig, maar Nick liet zien hoe rustig hij is met zijn paard en dat hij controle heeft over het paard. Zelfs de eigenaren van het paard, die naast de bak stonden te kijken, waren zeer onder de indruk. Nick zelf was ook trots en dat was niet meer dan terecht.

Demi is er klaar voor!

Niet veel later was Demi aan de beurt. Demi was wel een beetje gespannen, maar zodra ze op haar paard zat kwam er een grote glimlach op haar gezicht. Ook zij neemt tijdens het inrijden de proef nog een keer goed door met haar coach. Op het moment dat Demi de bak in wil rijden, wordt ze terug gefloten door de wedstrijdleiding. Er mag nog een ruiter vóór haar de bak in om een sprong te oefenen. Dit haalt Demi even uit haar concentratie, maar ze herpakt zich snel. Ze rijdt haar proef rustig en beheerst en hier haar paard mooi onder controle. Super goed gedaan. Op de tribune enkel trotse supporters, ouders en familie in tranen en ook medesporters die kwamen kijken waren onder de indruk van de prestaties.

Zeilen

Helemaal aan de andere kant van Berlijn, op de Wannsee, gaat vandaag het zeilen beginnen. Al vroeg in de ochtend verzamelen alle zeilers en coaches zich voor de palaver; een samenkomst van alle betrokkenen om de dag te bespreken. Erg vroeg wel voor de zeilers, aangezien hun programma pas rond half 3 in de middag start. Maar ook dat hoort bij het zeilen.

Bradley en Quirine in actie.

Bradley, Quirine en Unified Parter Annemieke zitten in één boot en Sven en Daan zitten samen met Unified Partner Jos in een boot. In de middag is het dan eindelijk tijd om te gaan zeilen. Er staat een leuk windje en het veld bestaat in totaal uit 8 boten. Waaronder dus de twee boten van onze Nederlandse zeilers. In totaal varen ze 3 wedstrijden van 1 ronde. Onderweg naar de onderboei is de wind stevig en moeten de zeilers hard werken. Eén boot van de Belgen slaat om, maar deze weten ze snel weer overeind te hijsen. Op weg naar de bovenboei varen ze voor de wind. Bij een voordewindse koers komt de wind recht van achteren. Dat is soms best een uitdaging, maar de zeilers gaan sterk door. Na drie wedstrijden kunnen de zeilers tevreden zijn, al zien ze zelf ook verbeterpunten. Toch overall echt trots op wat ze hebben gepresteerd. Nu afwachten hoe de indeling n.a.v. divisioning gaat zijn en dan morgen weer een dag zeilen!

De twee Nederlandse boten.

Bijzonder bezoek aan de ambassade

Aan het einde van de dag verzamelen de sporters en coaches die al klaar zijn met hun programma om gezamenlijk naar een bezoek te brengen aan de Nederlandse Ambassade, op uitnodiging door plaatsvervangend ambassadeur Mira Woldberg. Na ongeveer 20 minuten lopen van ons hotel, komen we aan bij de ambassade. Een groot en statig gebouw zoals je mag verwachten van een ambassade. De sporters zijn onder de indruk. Bij binnenkomst ontvangen we allemaal een mooie pin, waar niet alleen de sporters erg blij mee zijn. In een grote zaal worden we ontvangen met een hapje en een drankje, waarna de plaatsvervangend ambassadeur ons welkom heet. Na de mooie woorden gaan we met elkaar naar het terras voor een groepsfoto. De hapjes smaken goed en alle sporters staan honderduit met elkaar te kletsen. Leuk om tussen de drukke programma’s nog even een uitje met elkaar als team te hebben. En zoals zwemmer Patrick treffend zei “Dit is wel heel bijzonder, dit maak je niet zomaar mee. Wij zijn toch wel een bijzonder team met elkaar!”. En zo is het!

Op naar de dag van morgen.

Verder vandaag..

  • De hockeyers hebben weer twee wedstrijden gespeeld.
  • De zwemmers hebben zich vandaag geplaatst voor de finales en kijken uit naar de estafette van morgen.
  • Wielrenners Jolein, Rosalie en Danny hebben vandaag op de 5km tijdrit allemaal een persoonlijk record gevestigd.
  • Ruiter Willie kwam ook in actie vandaag. Zijn proef ging ontzettend goed. Wat zelfs coach Jolanda tot tranen roerde!
  • Atleet Friso start zijn wedstrijdprogramma met een PR op de 800 meter!

Voor meer resultaten van vandaag kijk vooral in de app van de World Games 2023!

En kijk vooral naar ESPN vandaag! Kijk hier ESPN Vandaag van dag 1.

Direct naar