Zondag 18 juni – Eerste wedstrijddag

Voor vele was het na een korte nacht weer vroeg dag vanmorgen. De openingsceremonie duurde tot laat en door de lange terugweg lag iedereen pas laat in bed. Vanwege de openingsceremonie begonnen de programma’s vandaag van vanaf 12 uur. Heel fijn, maar met voorbereiden, ontbijten en de reis naar de locatie betekende het voor vele toch vroeg opstaan.

Volle dag in het zwembad

De zwemmers hadden vandaag een vol programma. Alle zwemmers kwamen in actie en daarnaast was er ook nog aandacht van ESPN en journalist Walter Tempelman voor RTV Noord. In ESPN vandaag is een kort interview te zien van Nicole en Patrick. Ondanks de lange avond en de korte nacht had Patrick energie voor tien en kon zelfs een beetje van zijn energie delen met vermoeide collega’s door handen te schudden. Maar niet zijn zwemenergie, want die had hij natuurlijk zelf nodig voor zijn wedstijd. “Het zwembad is warm en het was voor ons veel heen en weer lopen” aldus coach Martijn. “Maar een mooie dag, met mooie overwinningen”. De afgelopen dagen heeft zwemster Nicole tijdens de trainingen voor het eerst van haar leven gestart vanaf een Olympisch startblok. In de training ging het goed en vandaag tijdens de wedstijd ook. Een fantastisch resultaat en echt een overwinning.

Hockey maakt debuut

Hockey maakt vandaag zijn debuut tijdens de Special Olympics World Games. De hockeyvelden liggen direct naast het Olympisch Stadion waar de sfeer van gisteren nog een beetje nazingt. Op de tribune is veel oranje te zien. Familie en vrienden zijn gekomen op de sporters te supporten. Daarnaast komen ook een aantal sporters die vandaag vrij zijn kijken langs de lijn en dat doet de hockeyers zichtbaar goed. De hockeyers trappen af met een wedstrijd tegen Egypte. Een sterk team met grote en snelle spelers. De spelers van Special Olympics Team NL zijn helaas niet opgewassen tegen het team van Egypte, maar desondanks heeft het team alle vertrouwen in de volgende wedstrijd. De eerste spanning begint weg te zakken en de stemming is positief. Sem scoort in de wedstijd tegen Pakistan de eerste goal voor Nederland! Super gaaf moment wat hij natuurlijk direct met al zijn teamgenoten viert!


Veel support op de atletiekbaan

Op de atletiekbaan staat de 200 meter voor Nicky op het programma. Bol van de spanning begeeft Nicky zich naar de call room. Daar maken de sporters zich klaar voor de race. Er zit veel familie en bekenden op de tribune. Met elkaar vormen ze een groot oranje vlak. Als Nicky naar de start loopt ziet ze dit ook en begint enthousiast te zwaaien naar het vak. Gesterkt door de support en gebrand om het goed te doen staat Nicky klaar voor haar 200 meter. Toegejuicht door familie en ook mede sporters loopt Nicky een goede race. Na de finish is ze heel trots op zichzelf en juicht “het ging echt super goed!”

Tennis

Aan het einde van de dag gaan we langs bij het tennis. Op een prachtige groene plek, midden in Berlijn vinden we de tennisbaan. Op dat moment moet alleen Daisy nog haar wedstrijden spelen. Sporter Michelle staat als trots naast de baan tussen haar familie. “Ik heb één wedstijd verloren en één gewonnen. Het ging goed en ik ben blij met het resultaat, maar ik ben wel moe nu!” Daisy speelt gefocust en rustig haar wedstrijden. Het gaat heel goed, af en toe harde slagen en mooie loopacties. Al met al een goed begin voor de Nederlandse tennissers.

Een goede eerste wedstrijddag van de World Games in Berlijn. Morgen komen weer veel sporters in actie en daar kijken we naar uit! Tot morgen!

Direct naar