Special Olympics Team NL verspreidt Play Unified boodschap door Nederland

De afgelopen weken hebben ruim 300 leerlingen van verschillende scholen in Nederland kennis gemaakt met een sporter van Special Olympics Team NL. Tijdens gastlessen werd uitvoerig verteld over het belang van sporten en hun deelname aan de World Games in Berlijn. Zo werken we met Play Unified aan een ‘Unified Generatie’; een generatie jonge mensen die de weg vrijmaken voor een toekomst van begrip, respect en inclusie.  

Lees meer
Ingrid Schuurman
Projectleider Play Unified

Play Unified op school

Play Unified op school brengt basisschoolleerlingen in contact met sporters met een verstandelijke beperking. Het project bestaat uit verschillende activiteiten waarbij nieuwsgierigheid, onderzoekend vermogen en beweging worden gestimuleerd en gedurende het project wordt omgezet naar kennis en respect. De afgelopen weken gingen verschillende sporters van Special Olympics Team NL de uitdaging aan om een presentatie te geven tijdens een gastles op een basisschool bij hen in buurt. Tijdens de presentatie vertellen de sporters wat sporten voor hen betekent en hoe zij zich voorbereiden op hun deelname aan de World Games in Berlijn. Aandachtig en vol bewondering luisteren de leerlingen naar de verhalen.


En dit is pas het begin

Tot nu toe hebben 11 scholen deelgenomen aan Play Unified op school, waarvan acht scholen van het regulier basisonderwijs, twee scholen op het speciaal onderwijs en één middelbare school. Op het speciaal onderwijs lag de boodschap niet op inclusie, maar dezelfde doelgroep bekendmaken met mogelijkheden om te sporten en de leerlingen aanzetten tot (meer) beweging. Bij Play Unified op school op de VMBO school was de sportdocent enthousiast over Play Unified op school; “Het project geeft de leerlingen inzicht over de vele mogelijkheden op de arbeidsmarkt als zij van school gaan.

Wielrenster Rosalie heeft een presentatie gegeven op haar oude basisschool. Haar vader was diep onder de indruk van haar presentatie en zelfstandigheid. Na de World Games in Berlijn mag ze nog een keer langskomen om te vertellen hoe het is geweest.

Na de World Games in Berlijn staan er ook al diverse bezoeken aan scholen ingepland. Special Olympics Team NL sporters van onder andere gymnastiek, atletiek, zwemmen, judo, inline skaten en paardrijden gaan een gastles verzorgen.

Geïnteresseerd in deelname aan het project en een presentatie op jouw school of bij jou in de klas? Neem dan contact op met Ingrid Schuurman.