Nationaal Inlineskate Evenement: Zon, spanning en trotse sporters

Afgelopen zaterdag vond het Special Olympics Nationaal Inlineskate Evenement plaats op de skeelerbaan van de Almeerse Schaatsvereniging (ASV). De zon scheen al vroeg en zorgde voor een goede start van de dag.

Lees meer

De brandweer en politiemensen van Torch Run Nederland zorgden voor een spectaculaire opening. Samen met de acht deelnemers van ASV – Super COOL Almere brachten zij de ‘Flame of Hope’ naar binnen en werd gezamenlijk de vlam aangestoken. Na de bemoedigende woorden van Athlete Leader Lize en het gezamenlijk uitspreken van de Special Olympics Eed kon het evenement van start.

Torch Run Nederland met deelnemers

“Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het. NU!”, sprak Athlete Leader Lize bemoedigend.

In totaal stonden 30 deelnemers van negen verenigingen aan de start van het evenement. De sporters kwamen in actie op de volgende afstanden; 100m, 300m, 500m en 1.000m. In de ochtend werden de divisioningwedstrijden verreden, waarna in de middag de strijd om de medailles losbarstte. En wat worden de sporters dan fanatiek. Al je meedoet ben je al een winnaar, maar als het erom gaat wil je toch gewoon winnen. Er waren zelfs races waarbij een fotofinish en een juryberaad noodzakelijk was. Sporter Maarten was de enige deelnemer die met een rollator aan de start verscheen. Hij liet zich in de bochten helpen door zijn vader, maar na de bocht maakt hij zijn eigen skeelerslagen. Fantastisch om te zien!

“De finales in de middag waren erg spannend. En het mooiste is dat je ieder jaar weer vorderingen bij de deelnemers ziet. Geweldig om dit evenement weer te mogen organiseren.”, aldus Anton Spaan

Iedereen genoot zichtbaar van het samenzijn en samen sporten in Almere. De sfeer was opperbest en had iets weg van een reünie. Veel sporters kenden elkaar nog van hun deelname aan verschillende Special Olympics World Games (shorttrack en inlineskaten). Voor de sporters van Special Olympics Team NL 2023 was het evenement een goede generale voordat zij naar de World Games in Berlijn gaan.

“Wij wensen de vier skeeleraars van Sportief Oost uit Deventer veel succes tijdens de World Games in Berlijn!”

Foto’s

Er zijn vele foto’s gemaakt. Bekijk de verschillende albums op Facebook:

Foto’s van Richard van der Berg

Tussendoor foto’s van Tineke Post

Finishfoto’s en de prijsuitreiking van Henk-Jan Kerkhoff

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen