Special Olympics Team NL 2022 coaches geselecteerd!

Deze week zijn de coaches van Special Olympics Team NL geselecteerd voor hun deelname aan de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan, Rusland.

Lees meer

Het was al bekend dat er 29 sporters en 9 coaches onderdeel uitmaakten van het Special Olympics Team NL, maar de 9 coaches moesten uit 16 potentiële coaches geselecteerd worden.

Door het coronavirus moest er dit keer een online selectieprocedure worden georganiseerd. De coaches werden gevraagd om een motivatiebrief te sturen, waarna zij in gesprek gingen met Marcel van Galen, Head of Delegation, en Natascha Bruers, Assistent Head of Delegation.

Escape Room Learning

Zowel bij shorttrack als bij skiën waren er meerdere coaches waaruit een selectie gemaakt moest worden. Om die reden werden alle potentiële coaches gevraagd om deel te nemen aan een online Escape Room Learning, georganiseerd door een externe partij. Op speelse wijze werden de teamverhoudingen inzichtelijk en kon er een advies worden gegeven.

Special Olympics Nederland heeft op basis van de interviews met Marcel en Natascha, plus de adviezen n.a.v. de online Escape Room Learning doen besluiten dat de volgende coaches zijn geselecteerd voor de World Winter Games 2022 in Kazan:

  • Langlaufen: Aad Pietersen (hoofdcoach) en Lilyan Maas (coach), beide afkomstig van vereniging WSG Uden
  • Shorttrack: Marijke Huijzer (hoofdcoach – Stichting ASK), Marjolein van der Beeke-Lohmann (coach – Stichting ASK) en Maria Hijman (coach – ASC Jaap Eden Amsterdam)
  • Skiën: Ilona de Jong (hoofdcoach – Wolfskamer Wintersport), Christel Hanegraaf (coach – WSG Uden) en Paula de Wit (coach – Skiclub Il Primo)
  • Snowboarden: Joel Rikkers (hoofdcoach – Wolfskamer Wintersport)

Changing lives, changing attitudes!

Op 18 januari 2022 stapt Special Olympics Team NL op het vliegtuig, waarna hun leven voorgoed zal veranderen. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij worden begeleid door 9 coaches en het staf team van Special Olympics Nederland.

De komende maanden zullen de sporters van Special Olympics Team NL geselecteerd en getraind worden door hun eigen coaches, Marcel van Galen en Natascha Bruers. De definitieve selectie voor Special Olympics Team NL zal in september bekend worden gemaakt, na het kennismakingsweekend.

Special Olympics World Winter Games 2022

Van 22 t/m 29 januari strijden ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan. De 29 sporters zijn actief in 4 takken van sport; langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

“Als we ons laten afschrikken door de houding en/of opvattingen van een land jegens onze sporters, dan kunnen we nergens heen. Dan kunnen we nergens demonstreren waartoe onze sporters in staat zijn. En één ding weten we allemaal zeker; vanaf het moment dat onze sporters het land binnen komen worden ze met open armen ontvangen en na de sluitingsceremonie zullen ze allen in de harten van de Russen gesloten zijn”, aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabo Foundation, maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij, event partners Coca-Cola, Stamhuis, Technische Unie en Toyota.