Special Olympics Team NL gehuldigd door minister Bruno Bruins: ‘’Ik ben trots op dit Oranjelegioen!”

Vandaag is Special Olympics Team NL gehuldigd bij partner Rabobank Foundation in Utrecht. Van 14 t/m 21 maart namen 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen het tegen elkaar op tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi.

Lees meer

Ambassadeur Toine van Peperstraten had als dagvoorzitter de regie in handen en interviewde o.a. Her Excellency Ms. Hissa Abdulla Ahmed Alotaiba, ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten, Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Matthijs van Doorn, bestuurslid en Special Olympics sporter. Daarna volgde een voorstelling van cabaretgroep ‘’Op sterk water’’, waarin Special Olympics Team NL centraal stond.

Toespraak minister Bruno Bruins
Minister Bruno Bruins sprak de 64 bijzondere Nederlandse sporters toe: ‘’Wat heb ik, samen met heel veel Nederlanders, genoten van jullie sportprestaties in Abu Dhabi! Toen jullie op 7 maart vertrokken vanaf Schiphol, zeiden jullie heel zelfverzekerd: ‘We gaan voor goud’. En dat deden jullie. En veel meer dan dat. Jullie zijn teruggekomen met een karrenvracht aan goud, zilver en brons. Maar of je nu een medaille mee naar huis hebt genomen of niet, jullie zijn voor mij allemaal winnaars.’’

Op het podium kregen de sporters & coaches bloemen uitgereikt en na één laatste groepsfoto kwam er een einde aan een feestelijke middag in Utrecht. De Special Olympics World Games heeft de sporters naast 69 medailles ook een schat aan nieuwe ervaringen opgeleverd, wat heeft geleid tot betere sociale vaardigheden, meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

‘’Na deelname aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi is mijn dochter veel opener geworden. Ze staat nu echt rechtop en kijkt mensen aan. Ook zoekt ze nu zelfstandig informatie op internet, bijvoorbeeld hoe ze moet reizen. Een wereld van verschil!‘’, aldus de moeder van handbalster Vera den Hertog.